Apple Music yine 'sıçradı'

Apple Music yine "sıçradı"

Apple Music yine 'sıçradı'

Apple Music'in üye sayısı sadece bir ayda 2 milyon artarak 38 milyona ulaştı. Apple'ın internet yazılım ve hizmetleri kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, müzik akış hizmeti için yeni sayıları South by Southwest Konferans ve Festivalleri'nde açıkladı. Cue, SXSW'de Apple'ın dijital dergi hizmeti Texture'ü satın alması ile ilgili de konuştu.

Apple, yıllar boyunca üyelik temelli müzik akış sistemine karşı koymuştu ve iTunes, dijital olarak indirilen müziklerle piyasayı domine etmeyi başarmıştı. Ama müzik akışı sistemi zamanla büyüdü ve insanların müzik dinlemesinin esas yolu haline geldi, Apple Music diğer tüm rakiplerinden daha fazla üyeye sahipken, geçemediği tek bir rakibi oldu, o da Spotify.

Spotify'ın 71 milyon para ödeyen üyesi ve 159 milyon hizmeti ayda en az bir kez kullanan üyesi var. Firma bunu geçen ay halka açık bir firma haline gelmek için yaptığı başvurusunda söyledi. Spotify, Apple Music gibilerinin sahip olmadığı ücretsiz ve reklam destekli bir moda sahip. Apple Music ise üye çekmek için aşırı derecede pazarlamaya, hit albümler için özel versiyonlara ve müşterilerin ceplerindeki milyonlarca iPhone'a güvendi.

SXSW konuşması sırasında Cue, müzik akışı hizmetleri için hâlâ çok yüksek sayıda potansiyel üye olduğunu söyledi. Cue, 2 milyar civarı potansiyel üyenin, müzik akış hizmetlerine erişim ve ödeme imkânlarının olduğunu düşünüyor.

Önceki HaberDikkat: Router'ınız Ele Geçirilmiş Olabilir! Sonraki HaberAkıllı Kameranız Casus Olabilir!
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER