Apple tamamen temiz enerjiye geçti

Apple tamamen temiz enerjiye geçti

Apple tamamen temiz enerjiye geçti

Yıllardır temiz ve yenilenebilir enerjinin peşinden koşan Apple nihayet kullandığı elektriğin %100'ünün yenilenebilir kaynaklardan geldiğini açıkladı. En son enerji raporuna göre 2016'da bu oran %96'ydı. Apple'ın iddiasına göre bu orana dünya çapında 43 ülkede bulunan tüm ofis, mağaza, veri merkezler ve ortak siteler dahil. Üretim alanında ise Pegatron ve Quanta Computer gibi 23 partner şirketin yardımı sayesinde temiz ve yenilenebilir enerji kullanıyor.

Açık olmak gerekirse, Apple'ın bu açıklaması tüm tesislerin direkt olarak temiz enerjiye bağlı olduğu anlamına gelmiyor. Bunun yerine şirket bazı yerlerde kullandığı fosil yakıtların karşılığında temiz enerji santralleri kuruyor. Google'da buna benzer bir strateji uyguluyor, ancak Apple bu konuda çok daha öngörülü olmaya çalışıyor.

Bir Apple temsilcisi, marka tarafından kullanılan enerjinin sadece %34'ü yenilenebilir enerji sertifikasına (renewable energy certificate, REC)  sahip, geri kalan kısım ise şirketin kendi çabalarından oluşuyor. REC sayesinde şirketler karbon salınımına karşılık yenilenebilir enerji satın alabiliyor. Temsilciye göre Apple'ın hedefi kendi yeşil enerji çözümlerini geliştirmek ve bu konuda tamamen bağımsız olmak.

Markanın iddiasına göre dünyanın farklı bölgelerinde 25 farklı yeşil enerji projesi 626 megawatt enerji üretiyor. Yapım aşamasında olan 15 proje de devreye girdiğinde Apple toplam yaklaşık 1.4 gigawatt yeşil enerji üretecek. Bu projeler içinde güneş panelleri, rüzgar tarlaları, biyo-gaz yakıt hücreleri ve mikro-hidroelektrik santralleri bulunuyor. Ayrıca Cupertino "uzay üssü" kampüsü ise tamamen yeşil enerji ile besleniyor.

Önceki HaberEssential Phone 2'de Daha İyi Bir Kamera Olacak Sonraki HaberAvast, Antivirüse YouTube İndirme Aracı Ekledi!
Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER