Apple TV için YouTube müjdesi

Apple'ın dün gerçekleştirdiği takvim WWDC konferansında iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14 ve macOS Big Sur gibi değişik işletim sistemlerinin yeni sürümleriyle tanışmıştık.

Apple TV için YouTube müjdesi

Apple'ın dün gerçekleştirdiği takvim WWDC konferansında iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14 ve macOS Big Sur gibi değişik işletim sistemlerinin yeni sürümleriyle tanışmıştık. Firma tvOS 14'a gelecek "fotoğraf içinde fotoğraf" gibi işlevleri gösterse de, 4K YouTube videolarını Apple TV 4K'ya akış yapma konusunda konuşmamıştı.

Apple TV 4K'nın web sitesine kadar tvOS 14'e bu yıl gelecek yenilikler aralarında, cihazın 4K YouTube videolarını çalabilmesi var. Aygıt şu lahza belirli hizmetlerden 4K çözünürlüğünde sızıntı yapabilse de, YouTube'ta en yüksek 1080p'ye ulaşabiliyor. Bunun nedeni, YouTube'un 4K videolarda kullandığı VP9 çözücüsünün Apple kadar desteklenmemesi.

Bu desteğin Google'ın daha yeni olan AV1 codec'ine geçişiyle bir ilgisinin olup olmadığı bilinmiyor. Sebebi her ne olursa olsun, cihazın kullanıcılarının bu gelişmeden memnun olacaklarından şüphemiz yok.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER