Apple vites yükseltmedi!

Apple vites yükseltmedi!

Apple vites yükseltmedi!

Apple'ın Eylül ayında düzenlediği yeni nesil iPhone tanıtım etkinliği çok ilgi görmüş ve tüm yeni iPhone modelleri takdirle karşılanmıştı. Yeni modellerin de yüksek satış rakamları yakaladığı yönünde söylemler yaygındı. Ancak hafta başında ortaya çıkan bir rapor, Apple için işlerin o kadar da iyi gitmediğinin habercisi olabilir.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Raporda yer alan bilgilere göre, Apple cihaz üreticileri olan Foxconn ve Pegatron'a ek iPhone XR üretimi planlarından vazgeçildiği bilgisini verdi.

Nikkei'ye göre Apple'dan Tayvanlı şirketlere gelen bu karar, Apple'ın 2018 model cihazları arasında ucuz seçenek olarak sunduğu iPhone XR'ın satış rakamlarının bekleneni vermediğini gösteriyor.

Japon ekonomi gazetesi, yazısında "Foxconn cephesinde en başta XR modeli için 60 adet üretim bandı ayrılmıştı ancak firmanın en büyük müşterisi daha fazlasına ihtiyaç duyulmadığını bildirdiği için bunların 45 tanesi işler durumda." ifadelerine yer verdi.

Bu, Apple'ın iPhone XR üretim sayısında yaklaşık 100.000 ünitelik bir azalma olduğu anlamına geliyor. Pegatron ile çalışan bir kaynağa göre "XR üretimi şimdiye kadar maksimum düzeyine hiç ulaşmadı."

Apple ise bir başka Tayvanlı üretici olan Wistron ile olası ani siparişler üzerinde anlaşmaya varmak istiyor. Fakat raporlara göre anlaşma çabalarına rağmen Apple'ın Noel tatili sezonunda XR üretim siparişi vermeyeceği kesin.

Bunun yanı sıra ilginç olarak Apple çoğunlukla Pegatron'un imal edeceği 5 milyon iPhone 8 ünitesi ve çoğunluğu Foxconn tarafından üretilecek iPhone 8 Plus modellerini sipariş etti. Bu vesileyle iki modelin toplam üretim sayısı 25 milyona dayanacak. 2017 yılında tanıtılan iki model bu günlerde standart model 600 Amerikan Doları ve Plus modeli 700 Amerikan Doları fiyat etiketleri ile satışa sunuluyor. Bu da 750 ABD Doları fiyat etiketli iPhone XR'a göre daha ucuz iki seçenek oluşturuyor.

Cupertinolu teknoloji devi, daha önce de son çeyrek raporunda beklendiği kadar iPhone satışı yapılmadığını açıklamış ve şirket hisseleri açıklamadan dolayı ciddi düşüş yaşamıştı. Bu durum karşısında şirket aynı açıklamada bundan sonra çeyrek raporlarında satış rakamlarının belirtilmeyeceği kararını da eklemişti.

Ortaya çıkan rapor hakkında da henüz Apple ve Tayvanlı üreticilerden bir açıklama gelmedi.

Önceki HaberDisney, şimdiden Star Wars'un parasını çıkardı!  
Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER