Apple'dan ilginç kulaklık patenti!

Apple'dan ilginç kulaklık patenti!

Apple'dan ilginç kulaklık patenti!

Uzun süredir Apple'ın bir kulak üzeri kulaklık modeli üzerinde çalışma yürüttüğü söylentileri gündeme hakimdi. Bunun hakkında şirketten herhangi bir resmi açıklama gelmemiş olsa da ortaya çıkarılan bir patent, Apple'ın yeni nesil kulaklık planlarına ışık tutuyor olabilir.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

"Kulaklıklar için otomatik sağ - sol kulak tespitinin sistem ve metodu" başlıklı patent, sağ ve sol stereo ses kanalını sizin kulaklığı nasıl giydiğinize bağlı olarak ayarlayabiliyor.

Apple'ın 2017 yılının Mayıs ayında aldığı patent, bir kulak üzeri kulaklığın her iki kulak kısmında beşer mikrofonlu bir yerleşimi betimliyor. Kullanıcı kulaklığı taktığında mikrofonların aldığı sesler karşılaştırılıyor ve bu sayede kulaklık, kullanıcının iki kulağına da doğru ses kanallarını ayarlayabiliyor. Bu sayede kulaklığı ters giymek imkansız bir hale geliyor.

Patentteki en ilginç nokta ise bu teknolojinin aslında Apple tarafından başka bir üründe de kullanılmış olması. Apple'ın kulak üzeri kulaklık patentinde bahsettiği teknoloji aslında şirketin akıllı hoparlör pazarındaki temsilcisi olan HomePod akıllı hoparlörlerinde de kullanılmıştı. HomePod, odadaki konumunu dahili mikrofonları ile algılayabiliyor ve hoparlörlerini bu konum bilgisine göre ayarlayarak kullanıcıya en iyi ses deneyimini sunuyor. Apple, aynı ilkeyi kulak üzeri kulaklıklarında da kullanarak otomatik olarak kendisini en iyi dinleme koşuluna ayarlayan akıllı bir kulaklık elde etmek istiyor olabilir.

Ancak bu fikrin gerçeğe dönüşmesinin önünde bir engel var: Çoğu patentte olduğu gibi Apple, bu patenti de aldıktan sonra tamamen görmezden gelebilir. Bu sebeple Apple'ın gerçekten bir kulak üzeri kulaklık üzerinde çalışıyor olup olmadığını kestirmek oldukça güç. Fakat eğer Apple böyle bir adım atarsa, bu özelliğe sahip olacak olan bir kulaklığın piyasadaki diğer pek çok seçeneğin arasından rahatlıkla sıyrılabileceğini söyleyebiliriz.

Önceki HaberGeleceğin Siber Güvenlik Tehditlerine Hazır mıyız? Sonraki HaberNote 8 ve Galaxy S8, One UI'yi Alacak
Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 01:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER