Bill Gates'ten Korona açıklaması

Koronavirüs'ün bütün dünyayı vurmasının birincil günlerinden bu yana zaman zaman ortaya meydana çıkan komplo teorilerinde Bill Gates'in adı sık sık geçmiş ve COVID-19'un Gates göre ortaya çıkartıldığı bile iddia edilmişti.

Bill Gates'ten Korona açıklaması

Koronavirüs'ün bütün dünyayı vurmasının birincil günlerinden bu yana zaman zaman ortaya meydana çıkan komplo teorilerinde Bill Gates'in adı sık sık geçmiş ve COVID-19'un Gates göre ortaya çıkartıldığı bile iddia edilmişti. Ancak danışıklı dövüş teorilerini bir yandan bırakırsak, ile beraber Gates, koronavirüs ile mücadelede 300 milyon doların üstünde bağışta bulundu ve sürecin başından bu yana hastalıkla mücadelede etkili bir rol oynadı. Fakat Gates'e göre ABD koronavirüs ile mücadelede sınıfta kalmış.

Bill Gates'in CNN'e verdiği röportajda ortaya koyduğu karamsar tablo dikkatleri çekiyor. Özellikle ABD'nin COVID-19 salgını karşısındaki tavrını sert şekilde eleştiren Gates, ABD'den beklenen liderliği bu konuda ortaya koyamadığını ve tatmin edici koordinasyon kuramadığını söylüyor.

Dünyanın öteki o kadar fazla ülkesinin ise koronavirüs karşı manâlı başarılar elde ettiğini ve bu süreci ABD'den daha iyi yönettiğini düşündüğünü söyleyen Bill Gates, ABD vatandaşların davranışlarını da eleştiriyor. İnsanların virüsü görmezden geldiğini ve gerekli önlemleri almaktan kaçındığını söyleyen Bill Gates, olgu sayılarınn endişe verici olduğunu ve bunun neticesinde de tabloya üzüntülü baktığını açıklamış.

John Hopkins Üniversitesi'ne kadar, geçtiğimiz cuma günü ABD'de 2,4 milyondan fazla onaylanmış COVID-19 vakası var ve 124.000'den artı insan ölmüş durumda. Dünya çapında ise 9.6 milyondan pozitif insan koronavirüse yakalandı ve toplamda 490 binden fazlası öldü.

Hastalık hemen şimdi geçmiş değil. O nedenle önlemlere uymalı, sosyal mesafe kurallarını gözetmeli ve maske kullanımına itina göstermeliyiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER