Binali Yıldırım Canlı Yayında Açıkladı: 'Meclis Başkanlığı Görevinden İstifa Edeceğim'

Binali Yıldırım Canlı Yayında Açıkladı: 'Meclis Başkanlığı Görevinden İstifa Edeceğim'

Binali Yıldırım Canlı Yayında Açıkladı: 'Meclis Başkanlığı Görevinden İstifa Edeceğim'

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk olan Binali Yıldırım Meclis Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı. 

Yıldırım daha önce gösterilen tepkilere 'herkes istifa ederse ben de ederim' şeklinde karşılık vermişti.

'Seçimler Siyasi Faaliyet Değildir' Diyen Binali Yıldırım Ekledi: 'Herkes İstifa Ederse Ben de Ederim' -

Yıldırım CNN Türk'te yayınlanan 40 programında istifa edeceğini açıkladı.

s-097364cfbfda5fc5d08ad99f4bd775b4102073Binali Yıldırım, Buket Aydın tarafından kendisine sorulan Meclis Başkanlığı göreviyle ilgili soruya "İstifa edeceğim" yanıtını verdi.

Yıldırım'ın adaylık süreci ile başlayan tartışmalara ilişkin açıklaması şöyle

Yıldırım'ın adaylık süreci ile başlayan tartışmalara ilişkin açıklaması şöyle Yıldırım'ın adaylık süreci ile başlayan tartışmalara ilişkin açıklaması şöyle 5c50aca2877c842a13c5288d.jpg"Bu bir ilk. Mevzuatta TBMM Başkanlığı Belediye Başkanlığı adaylığı düşünülmemiş, kanunlarda yazılmamış. Adaylığım açıklanınca herkes şaşırdı. Hukukçular tartışmaya başladı. Kimisi diyor herhangi bir yasak yok, bir kısmı da diyor ki istifa etmelidir. Ben özetle şunu söylemek istiyorum. Benim istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine çok canım sıkılıyor. Bizim İstanbul'u konuşmamız gerekiyor. Anlamsız yere benim istifa edip etmeyeceğim konuşuluyor. Ben resmen aday bile değilim kaldı ki. Partim açıklamış. Onun için burada açıklıyorum, adaylık sürecim açıklandığı an istifa edeceğim. Adaylığım resmen açıklandığında ben dilekçemi vermiş olacağım."
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2019, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER