Bu da Flexoskeletons böcek robot

Elverişli bir 3D yazıcınız varsa, elverişli böcek tasarımları yapabilirsiniz! Kaliforniya San Diego araştırmacıları, böcek sözde elastik robotları tasarlamanın ucuz, çabuk ve garip ekipman kullanmadan 3D yazıcılardan bastırmanın bir yolunu bulmuşlar. İşin püf noktasının, e.

Bu da Flexoskeletons böcek robot

Elverişli bir 3D yazıcınız varsa, elverişli böcek tasarımları yapabilirsiniz! Kaliforniya San Diego araştırmacıları, böcek sözde elastik robotları tasarlamanın ucuz, çabuk ve garip ekipman kullanmadan 3D yazıcılardan bastırmanın bir yolunu bulmuşlar.

İşin püf noktasının, elastik ve ince polikarbon levhalar üstüne 3 boyutlu "flekso-iskelet" ya da sert materyallerinin akın etmek olduğunu söyleyen araştırmacılar, bunu nasıl çözdüklerini de Soft Robotics dergisinin 7 Nisan tarihli sayısında detaylandırmışlar ve yeni cins robotları hakkında öyle fazla bilgiyi vermişler. Ortaya da hemencecik aşağıdaki videoda görebileceğiniz Flexoskeletons böcek robot çıkmış.

Thanks to 'flexoskeletons,' these insect-inspired robots are faster and cheaper to makeThanks to 'flexoskeletons,' these insect-inspired robots are faster and cheaper to makeEngineers at the University of California San Diego have developed a new method that doesn’t require any special equipment and works in just minutes to create soft, flexible, 3D-printed robots. The innovation comes from rethinking the way soft robots are built: instead of figuring out how to add soft materials to a rigid robot body, the UC San Diego researchers started with a soft body and added rigid features to key components. The structures were inspired by insect exoskeletons, which have both soft and rigid parts--the researchers called their creations “flexoskeletons.” Full release: Gravish Lab: Paper:

Her bir flekso-iskelet bileşenin 3D yazıcılardan basılması 10 dakika kadar sürerken, üzerindeki öteki levhaların yerleştirilmesiyle beraber bir böcek robotun tasarımı 2 saatten kısa sürede tamamlanabiliyor. Maliyet ise, 1 dolardan daha az fiyata gelirken, bu elastik fiyat/performans canavarlarının çabuk üretime geçmesi lahza meselesi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER