CHP Sözcüsü Faik Öztrak: 'Sonuçta Çok Fazla Değişiklik Yok'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: 'Sonuçta Çok Fazla Değişiklik Yok'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: 'Sonuçta Çok Fazla Değişiklik Yok'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'daki yeniden sayımlarda son durumu açıkladı. Öztrak, toplam 21 ilçede sayım kararı alındığını, bunlardan 5'inde tam sayım, geri kalanında da geçersiz oyların sayılacağını ifade etti. 3 ilçede sayımın bittiğini söyleyen Öztrak "Sonuçta çok fazla değişen bir şey yok" dedi. 

FOX TV'de Çalar Saat programına konuk olan Öztrak'ın öne çıkan açıklamaları şöyle

s-8071c1e68cf83763fa6fab51d8e1d8b148095e "Bu sabah itibariyle 18 ilçede ilçe seçim kurulları talepleri reddetmişti. 21 ilçede sayım kararı çıkmış. 5'inde tam sayım, geri kalanlarında geçersiz oylar sayılacak. 3 ilçede bitti. Sonuçta çok fazla değişen bir şey yok.Herkes itiraz edebilir ama elinde delil olması lazım. İtiraz edilmesi için sandık başındaki görevlilerin şerh koydurmuş olması lazım. Sıkıntı burada. İtiraz haktır. Ama bu hakkı suistimal edilmemesi için hukkuki olaması lazım. Bu sabah itibariyle 18 ilçede ilçe seçim kurulları talepleri reddetmişti. 21 ilçede sayım kararı çıkmış. 5'inde tam sayım, geri kalanlarında geçersiz oylar sayılacak. 3 ilçede bitti. Sonuçta çok fazla değişiklik yok."

Öztrak ayrıca “Seçimin bir parçası olan itiraz süreci, algı operasyonuna dönüştü" ifadelerini kullandı.

Öztrak ayrıca “Seçimin bir parçası olan itiraz süreci, algı operasyonuna dönüştü" ifadelerini kullandı. Öztrak ayrıca “Seçimin bir parçası olan itiraz süreci, algı operasyonuna dönüştü" ifadelerini kullandı. 5ca5ae2af5181db21abdcd31.jpg
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER