Chrome, daha sıkı engelleyecek!

Chrome, daha sıkı engelleyecek!

Chrome, daha sıkı engelleyecek!

İnterneti daha huzurlu bir yer haline getirmek isteyen Google, Chrome'un reklamlara nasıl muamele edeceğiyle ilgili önemli bir duyuru yaptı. Firma, internetteki reklamları kontrol altına alma çalışmalarına geçen sene başlamıştı.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Google'ın yeni blog gönderisi, reklam göstermeyi "kötüye kullanan" sitelerdeki tüm reklamların engelleneceğini söylüyor. Firma "davetsiz" reklamları bu sene Şubat ayında engellemeye başlamıştı, ancak bu önlemin yeterli olmadığını düşünüyor. Gerçekten de rahatsız edici reklamların filtreleri aştığı gözleniyor ve firma, bu durum karşısında sorunlu sitelerdeki tüm reklamları engelleme yoluna gidiyor.

Google'ın yanıltıcı veya kötü olarak adlandırdığı reklamlar arasında kendisini bir sistem uyarısı gibi gösteren reklamlar, "kapat" düğmesine basınca kapanmayan reklamlar ve sahtekarların kişisel bilgi çalmak için kullandığı reklamlar var. Google, genel olarak tüm web sitelerinin Better Ads Standards'a uymasını istiyor.

Web siteleri, Google'ın filtrelerine takılacak reklamlara yer verip vermediğini Google Search Console üzerindeki Abusive Experience Report'tan görebiliyorlar. Değişiklikler Aralık'ta yayınlanacak Chrome 71 ile geleceğinden site sahiplerinin bunu yapmalarında fayda var.

Kötü olarak işaretlenen deneyimleri düzeltmek için 30 gün süre verilecek ve bu süre sonrasında reklamlar kaldırılacak. Reklamları kötüye kullanan siteleri her şeye rağmen olduğu gibi görmek isteyen kullanıcılar, korumayı tarayıcı ayarlarından kapatabilecekler.

Önceki Haber1990'lı yıllardaki telefonlar tümörlere yol açtı! Sonraki HaberNeden Dual Band Modem Kullanılması Gerekli?
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER