Chrome sekmelerine yeni nitelik

Chrome'da sekmeleri gruplandırmaya yönelik bir işlev sunmaya hazırlanan Google, az önce hazır olmayan bu işlevi biraz daha geliştirdi. Sekme gruplarını denediyseniz, gruplanan sekmelerin öncekinden de artı yer kaplayabildiğini ayrım etmişsinizdir.

Chrome sekmelerine yeni nitelik

Chrome'da sekmeleri gruplandırmaya yönelik bir işlev sunmaya hazırlanan Google, az önce hazır olmayan bu işlevi biraz daha geliştirdi.

Sekme gruplarını denediyseniz, gruplanan sekmelerin öncekinden de artı yer kaplayabildiğini ayrım etmişsinizdir. Bunun nedeni, sekmelere atadığınız etiketlerdi. Chrome 85'in Canary yapılarında yapılan bir değiştirme, sekme gruplarını etiket boyutuna küçültmenizi sağlıyor. Bunu etikete tıklayarak yapabiliyorsunuz. Etikete bir kere daha tıklarsanız sekmeler genişliyor.

Sekme gruplarını daraltma işlevi, şu lahza yalnızca Chrome Canary yapılarında kullanılabiliyor ve varsayılan olarak kapalı bulunuyor. İşlevi etkinleştirmek için Chrome Canary 85.0.4148.0 ya da üzerini çalıştırdığınızdan belirlenmiş olun ve chrome://flags/#tab-groups-collapse adresine artan bir şekilde vurgulanan ayarı "Enabled" yani etkili konuma getirin. Son olarak Chrome'u tekrar başlatın.

Şu Anda işlevi denemek için bir sekme grubu oluşturabilir ve sekmenin etiketine tıklayarak onu daraltıp genişletebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER