Chrome'un değişiklikleri göründü!

Chrome'un değişiklikleri göründü!

Chrome'un değişiklikleri göründü!

Chrome'un teste yönelik Canary dalında ortaya çıkan 68.0.3405.0 numaralı sürümü, görsel bir dizi yenilikle geldi.

Değişiklikler, kullanıcı deneyimi bakımından büyük bir yenilik sunmasa da arayüzün hatlarını daha yuvarlak hale getiriyor. Bu ise Chrome'un rakip tarayıcı Mozilla Firefox'u andıran bir görünüme bürünmesi demek. Arayüzdeki gri rengin yerini beyaz rengin aldığı, adres çubuğundaki bağlantıların da elden geçirildiği gözleniyor. Adres çubuğunda öneri olarak gösterilen bağlantılar, artık daha açık bir renkle gösteriliyor.

Bunların yanında fareyi bazı düğmelerin üzerine getirdiğinizde yeni animasyonların ilave edildiğini görüyorsunuz. Üç noktalı menü düğmesi de bir güncellemeye veya uyarı olduğunda kıpırdıyor.

Bu değişiklikleri etkinleştirmek için chrome://flags/#top-chrome-md ayarının altındaki "refresh" seçeneğini kullanmanız gerekiyor. Bu ince ayar, şu an sadece Chrome Canary'nin Windows sürümünde bulunuyor.

Chrome Canary buradan indirilebiliyor ancak uyaralım; bu tarayıcıyı varsayılan olarak ayarlamanız mümkün değil. Ancak kararlı Chrome ile birlikte yükleyebiliyor ve iki tarayıcıyı birbirinden ayrı olarak kullanabiliyorsunuz.

Önceki HaberGmail'in Yeni Tasarımı Kullanıma Açıldı!  
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER