Çifte Kumrular Müjde! 14 Şubat'a Layık Aşk Tadında 7 Sevgililer Günü Tarifi

Çifte Kumrular Müjde! 14 Şubat'a Layık Aşk Tadında 7 Sevgililer Günü Tarifi

Çifte Kumrular Müjde! 14 Şubat'a Layık Aşk Tadında 7 Sevgililer Günü Tarifi

Sevgililer günü yaklaşırken ne hediye alsam diye düşünenler online mı? Bu enfes tarifleri yaparak sevdiceğinizi aşırı mutlu edebilirsiniz! Çifte Kumrular Müjde! 14 Şubat'a Layık Aşk Tadında 7 Sevgililer Günü TarifiÇifte Kumrular Müjde! 14 Şubat'a Layık Aşk Tadında 7 Sevgililer Günü Tarifi Zencefilli Bal Kabağı Çorbası300 gr bal kabağı1 orta boy havuç1 orta boy kuru soğan1 orta boy patates4 yemek kaşığı zeytinyağı2 su bardağı et suyu4 su bardağı sıcak su1 TK tuz1 TK karabiber1/4 TK muskat1/2 TK zencefilBal kabağı, havuç, soğan ve patatesi eşit büyüklükte doğrayın. Eşit büyüklükte olmaları pişme derecelerini ve sürelerini etkileyecektir. Bu nedenle bu konuda hassas olmalısınız. Tencereye zeytinyağı, ve soğanları alıp soteleyin.. Sonrasında doğranmış malzemeleri alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin, tuz ve baharatları ilave ederek lezzetlendirin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine krema ve fesleğen koyarak servis edin. Afiyet olsun.Sebzeli Hindi Sarma500 gr hindi kalçaZeytinyağı1 adet kırmızı soğan2 diş sarımsak1 adet kırmızı biber8-10 adet kuru domates2 dal biberiye10-12 adet mantarTuzKarabiber1 YK un1 TK hardalBir tavaya zeytinyağını alın ve soğan ve sarımsakları soteleyin sonrasında içerisine biber, domates ve mantarları ilave edin ve çok pişirmeden ateşten alın. İçerisine baharatlar ve biberiyeleri ekleyin. Hindi kalçaları inceltin tuz ve karabiberle ovun içine harçtan koyup sarın ve iple bağlayın. Ardından tavada hindileri mühürleyip bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kapalı olarak 30 dk kadar pişirin. Ardından pişen etlerin suyunu bir sos tenceresine alıp içine un ve hardal ekleyerek sos kıvamına getirin ve hindilerin üzerine dökerek servis edin.

KREP KANEPE

Krep hamuru için:1 SB un2 yumurta1/2 SB süt1/2 SB su2 YK şeker2 YK erimiş tereyağıBir tutam tuzKreplerin iç harcı için:1 paket salam200 gram labne peyniri2 YK zeytinyağı4 dal maydanozKarabiberTuzYumurta, süt, su ve erimiş tereyağını karıştırın. Sonrasında içerisine kuru malzemeleri ilave edin. Krep harcını tavaya döküp her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Kreplerin iç harcı için maydanozu ince kıyın. Maydanoz, labne, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın. Kreplerin bir yüzüne isterseniz labneli karışımı sürün. Üzerine salamları yerleştirin ve sarın. Kürdan batırdıktan sonra dilimleyip servis tabağına dizin.

AVOKADOLU HUMUS

1 adet avokado2 SB haşlanmış nohut3 YK tahin1 diş sarımsak5 YK zeytinyağı3 YK limon suyuKişnişKırmızı Biber1 TK kimyon1/2 TK tuz1/3 TK karabiberAvokadonun çekirdeğini çıkartın ve soyun. Bütün malzemeleri rondodan geçirin. Buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra üzerine zeytinyağı, küp küp doğranmış avokado serperek servis edin.

BROKOLİLİ KREMALI SPAGETTİ

1/2 paket spagetti2 tavuk göğsü2 diş sarımsak2 SB brokoli1/2 SB süt1/4 SB krema1/2 SB kaşar peyniri1/4 demet maydanozTuzKarabiberMakarnayı haşlayın. Tavuk göğüsünü küp küp doğrayın. Tencerede kavurup tuz, karabiber ile lezzetlendirin. Sarımsak, brokol, krema ve sütü dökün. Üzerine peyniri ve maydanozu da ilave edip pişirin. Haşlanmış makarna ile karıştırıp sıcak servis edin.RİSOTTO1 SB arborio pirinci1 adet soğan1 litre tavuk suyu1/2 SB beyaz şarap sirkesi7-8 adet mantar4 YK parmesan peyniri6 YK tereyağıTuzKarabiberZeytinyağıMantarları doğrayın ve kavurup kenara alın. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Üzerine pirinci ekleyin ve kristal görünüme gelene kadar kavurun. Beyaz şarap sirkesini azar azar döküp çektirin. Isıttığınız tavuk suyunu birden değil de kepçe ile azar azar pirinçler tavuk suyunu içine çektikçe dökün. Risotto piştikten sonra tereyağını ve parmesan peyniri ilave edip karıştırın. Mantarla ve parmesan peyniri ile servis edin.ÇOK ÇİKOLATALI BROWNİE1 paket hazır brownie karışımı1 yumurta5 YK süt6 YK tereyağı1/2 SB bitter çikolata+1/2 SB bitter çikolata1/2 SB sütlü çikolata1/2 SB beyaz çikolataBrwonie karışımı, yumurta, süt ve tereyağını çırpın. İçerisine çikolataları ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına brownie harcını yayın. Üzerine ayırdığınız yarım su bardağı bitter çikolatayı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-26 dakika pişirin ve dilimleyip servis edin. Haberin Tamamı İçin:
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2019, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER