Çin'de yeni bir pandemi tehlikesi!

Çinli bilim insanları pandemiye niçin olabilecek bir grip virüsü keşfettiklerini açıkladı.

Çin'de yeni bir pandemi tehlikesi!

Çinli bilim insanları pandemiye niçin olabilecek bir grip virüsü keşfettiklerini açıkladı. hemen domuzlarda görülen ve domuzlardan domuzlara bulaşmış olduğu saptama edilen virüs, bilim insanlarına tarafından insana da bulaşabilir. Araştırmacılar, virüsün bulaştıktan sonra mutasyona uğraşıp insandan insana daha hızlı ve daha basit bulaşabileceğinden, bunun da bir salgına yol açabileceğinden korktuklarını açıkladı.

hemen ivedi bir problem söz konusu olmasa da virüsün insana bulaşabilmek için "gerekli bütün donanıma" sahip olduğu ve özenle izlenmesi gerektiği belirtiliyor. Yeni bir virüs olduğundan dolayı insanlarda bu virüse bağışıklık bulunmuyor. Yayımlanan makalede bilim insanlarının virüsün domuzlarda kontrol altına alınması için önerilerde bulunuyor ve çiftlik ve mezbaha çalışanlarının yakından incelenmesi gerektiği belirtiliyor.

İngiltere'deki Nottingham Üniversitesinden Profesör Kin-Chow Chang BBC'ye yaptığı bir açıklamada "hemen bütün dikkatimizi koronavirüs üzerine yoğunlaştırmış durumdayız. Fakat potansiyel olarak korkutma oluşturabilecek virüsleri de göz ardı etmememiz gerekiyor. derhal bir tehdit oluşturmaması ileride sorun çıkartmayacağı anlamına gelmiyor" diyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER