Çinli dev için sonun başlangıcı mı?

Bir diğer elektrikli araç üreticisi daha, mali sorunlar nedeniyle sert kararlar almak zorunda kaldı.

Çinli dev için sonun başlangıcı mı?

Bir diğer elektrikli araç üreticisi daha, mali sorunlar nedeniyle sert kararlar almak zorunda kaldı. Çinli işyeri Byton'un The Detroit Bureau ve The Verge'e söylediğine göre, COVID-19 salgınının büyüttüğü parasal sıkıntılar sebebiyle "minimum" altı ay baştan başa çalışmaları durdurulacak. Bir sözcünün açıklamalarına bakılırsa, Çin tabanlı çalışanların büyük bir çoğunluğu işten çıkartılacak ve yalnızca "küçük bir grup" gerekli olmaları durumuna aleyhinde faal tutulacak.

Byton'un, gerisinde devlet kontrolündeki vasıta devi First Auto Works desteğinin olmasına karşın bu kararı alması hayret verici. Byton'un tamamladığı bir fabrika ve mevzuat onayı alması için ürettiği birkaç aracı var ve bu sayede rakiplerine göre daha fazla ilerleme gösterdiği muhakkak. Ancak araç pazarlarının gerilemekte olması ile firma, araçları satın alacak yeterli müşteriyi bulmanın yanı sıra araçları ne süre satışa sunabileceğinden bile belirli değildi.

Byton, bu durumun birincil EV'si olan M-Byte SUV'nin satışını erteleyeceğini kesin olarak söylemiş değil ancak çalışmaların bu değin uzun vakit durdurulması, daha önce koyulan hedefleri yakalamayı oldukça zorlaştıracaktır. Firma, ön siparişleri 2020'nin sonlarına içten almayı ve ilk teslimleri de 2021 yılında yapmayı planlıyordu.

Her ne dek Byton'un bazı pazarlarda halen iyi bir varlığı olsa da Avrupa ve Kuzey Amerika gibi yerlerde daha artı varlığı olan firmalara aleyhinde zorluk yaşaması zaten bekleniyordu. Bu kararla birlikte, firmanın geleceği de süresiz bir sürece girmiş gibi görünüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER