Corona, dünyaya "nefes aldırdı"

Corona virüsü ve sebep olduğu COVID-19 hastalığı nedeniyle Türkiye dahil Avrupa, Çin, ABD ve başka birçok ülkede milyonlarca insan sokaklara çıkmıyor.

Corona, dünyaya

Corona virüsü ve sebep olduğu COVID-19 hastalığı nedeniyle Türkiye dahil Avrupa, Çin, ABD ve başka birçok ülkede milyonlarca insan sokaklara çıkmıyor. Bu durum, çevrenin ve hayvanların sırtından büyük bir yükü almış gibi görünüyor.

2019102410224986372.jpgCorona Virüsü, Chrome'u DurdurduGoogle, Corona Virüsü nedeniyle pek çok şirketin evden çalışmaya başlaması sonrasında, tarayıcısı Chrome için, bir süre güncelleme yayınlamayacağını açıkladı OynatKapanmalar, Çevreye Rahat Bir Nefes Aldırdı Kapanmalar, Çevreye Rahat Bir Nefes Aldırdı Corona virüsü can almaya devam ederken, kapanmalar sayesinde çevrenin ve havanın biraz da olsa daha temiz olmasını sağladı!

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı, gelişmeyi ilk olarak şubat ayında Çin'in çoğunlukla araçlardan gelen azot dioksit emisyonlarındaki düşüş olarak gözlemledi. Avrupa Uzay Ajansı'nın Kopernik Sentinel-5P uydusu ise İtalya'nın kuzeyindeki hava kirliliğinde benzer düşüşler gözlemledi. Yukarıdaki animasyon, 1 Ocak ile 11 Mart arasındaki azot dioksit emisyonlarını gösteriyor.

Dünyanın dört bir yanından şaşırtıcı görüntüler: Vahşi hayvanlar sokaklardaCorona Virüs nedeniyle birçok ülkede insanların evlerine kapanmasıyla beraber sokaklar boşaldı

Emisyonlardaki azalmanın İtalya'da alınan, trafiği ve endüstriyel faaliyetleri azaltan önlemlerle aynı zamana denk gelmesi dikkat çekiyor. Benzer etkilere, normalde işe gidip gelen milyonlarca kişinin kirlettiği bir havaya sahip Los Angeles'ın etrafındaki hava kalitesinde de rastlanıyor.

Kapanmaların atmosferdeki karbon seviyesini de olumlu olarak etkilemesi muhtemel. Virüs salgınıyla ilgili önlemlerin yol açtığı bu büyük değişiklikler, daha da büyük ve beklenmedik değişikliklerin yolunu açabilir. Elbette en önemlisi, bu dönemde çok gerekmedikçe evden çıkmamanız ve insanlarla mesafenizi korumaya devam etmeniz.

Önceki HaberWindows ve Android Arasındaki Engeller Ortadan Kalkıyor!  
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER