Coşkun Çetin: “Dünyada Koronavirüs sürecinde online işlemler ve mobilite pik yaptı”

“Öyle çok firma online satışa yöneldi fakat başarılı olamadı” Coşkun Çetin, ticaret gerçekleştirmek isteyen firmaların maddi etraf haricinde ticaretlerine devam edebilmeleri için internet üzerinden iş yapmalarının ve hedefledikleri kitleye ulaşabilmenin büyük bir önem tal.

Coşkun Çetin: “Dünyada Koronavirüs sürecinde online işlemler ve mobilite pik yaptı”

“Öyle çok firma online satışa yöneldi fakat başarılı olamadı”

Coşkun Çetin, ticaret gerçekleştirmek isteyen firmaların maddi etraf haricinde ticaretlerine devam edebilmeleri için internet üzerinden iş yapmalarının ve hedefledikleri kitleye ulaşabilmenin büyük bir önem talep ettiğini vurguladı. Medya sektörü gibi bundan böyle ticaret sektörünün de adamakıllı online ortama yöneleceğinin altını çizen Çetin, “Korona virüsü süreci bize gösterdi ki, online altyapısını dinç tutan firmalar bu süreci başarıyla tamamlıyorlar. Keza mevcut müşterilerini ellerinde tutmaya ayrıca de yeni müşteriler kazanmaya devam ediyorlar. Online altyapısı olmayan firmalar ise mevcut müşterilerini kaptırdılar. Yeni dünya düzeni bilişim üstüne kurulu online bir düzendir. Buna düzen sağlayamayan firmalar ne yazık fakat ayakta kalamayacaklar” dedi.

Gelecek internette! 

Coşkun Çetin açıklamalarına şöyle devam etti; "Korona virüsünün seri bir şekilde yayılmasının arkasından, ülke olarak evde kalmanın ve sosyal mesafeyi korumanın önemini anladık. Bu süreçte tartışmasız tüm hayatımız internet oldu. Yalnızca sosyal medya hesaplarımızı yok, online alışveriş yapabildiğimiz web sitelerini ve uygulamaları da daha yoğun olarak kullanmaya başladık ve çoğu siparişimiz kargoların yetiştirilememesinden nedeniyle iptal edildi. Bu krizi yönetmediklerinin en büyük göstergesiydi; firmalar ellerinde olmayan veya stokları yetersiz olan ürünleri de pazarlıyor. oysa ki kriz yönetimi, insanların temel ihtiyaçlarını en içten kanallar ile onlara ulaştırmayı amaçlar. Bunda başarılı olamayan firmalar hakkında birçok şikayet oluşurken, bazı firmalar ise yelken direği olarak sitelerine kesin uyarılar ekleyip bu süreçte hizmet veremeyeceklerini açıkladılar. Türkiye'nin en büyük firmaları ise çalışmalarına sürat kesmeden devam ederek, mobilya ürünlerini ya da araba satın alacakların dahi, kapısına dek aldıkları ürünleri 48 saat içerisinde teslim edebilen bir zincire sahip oldular. Tüm dünyada Koronavirüs sebebiyle online işlemler ve mobilite pik yaptı.”

Korona virüsü sürecinde devletin almış olduğu kararları ekibiyle birlikte harfiyen uyguladıklarını söyleyen Coşkun Çetin, Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüş olduğu R10.net ve Megatrhost.com firmaları için de benzer kuralları uygulayarak, evde hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Diğer Taraftan evde geçirilen zamanda, sitelerinin hitlerinin 3'e katlandığını belirterek, webmasterların ve evden hedeflemek isteyen insanların aktif olarak R10.net üzerinden hizmetlerini diğer insanlara ulaştırmaya çalıştıklarını açıklama etti. Türkiye'nin en büyük firmalarının R10.net'e üye olmak için e-mail gönderdiklerini ve bireysel ya da ticari amaçla kullandıkları sitelerinin, uygulamalarının tüm ihtiyaçlarını R10.net'te yer alan webmasterlar üzerinden çözümlediklerini açıkladı.

Üyelik işlemleri kolaylaştı

Çetin, korona sürecinde üyelik sistemini değiştirerek, abone olmak isteyenlerin daha basit bir şekilde siteye dahil olmalarını sağladıklarını da açıkladı. Çetin son olarak da "R10.net bilindiği üzere davetiye sistemi ile çalışan ve üyelerinin birbirleri ile network oluşturmasını amaçlayan bir platform olarak 2005 yılında hayata geçti. 2013 yılında tüm hisseleri ve hakları tarafımca satın alınarak, yeni bir anlama ile bu platformu yönetmeye başladık. Idare sürecimizin şu lahza 7. yılı içerisinde olmamıza rağmen, biz kriz yönetimi anlamında geçmiş yıllarda karşılaştığımız bütün sorunları test ederek, hizmet kesintisi olmadan üyelerimizin ve üye olmayanların da siteye rahatlıkla ulaşarak, data edinmelerini sağladık. Bu süreçte hit oranlarımızda ciddi büyüme olurken, sunucularımızı en bereketli ayla getirerek, kesinti ve veri kaybı olmadan, her gün takriben 500 bin kişinin aktif olarak sitemizi kullanmaya devam etmesini sağladık. Kuşkusuz bu süreçte bize bir takım talepler de çoğalmaya başladı. En büyük ve azami şikâyet aldığımız konu davetiyeli üyelik sistemiydi. Bunu değiştirerek keza mail aracılığı ile ve keza de uygulama üzerinden, üye olmak isteyenlerin kendilerini tanıtarak üyelik işlemini yapmalarını sağladık. Bunun için ekibimize yeni dahil ettiğimiz kişiler, gelen başvuruları titizlikle inceleyerek ve başvuruda bulunan birey veya firmaları araştırarak, başvurularını onayladılar" diyerek sözlerini tamamladı.

   

Coşkun Çetin kimdir?

Coşkun Çetin, Türkiye'nin en büyük webmaster sitesi R10.Net'in sahibi ve yöneticisidir. 2005 yılında ticaret hayatına kendi kurduğu MegaTR Hosting firmasıyla başladı. MegaTR Hosting kısa sürede Türkiye'nin ilk 15 hosting şirketi arasına girmeyi başardı. Coşkun Çetin, ilköğretim eğitimini Fevzi Paşa İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra ortaokulu Engin Hayri Özmeriç'te tamamladı. İzmir'de Alsancak Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini İzmir'in köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamladı. 2007 yılında lise öğrenimine devam ederken bir yanda da ilk girişimi olan MegaTR Hosting firması ile aktif ticaret hayatına atıldı. Coşkun Çetin, 2012 yılında R10.Net'e yatırım ortaklığı ile antre yaptıktan daha sonra, 2013 yılında hisselerin büyük çoğunluğunu satın alarak yönetim kurulu başkanlığına seçildi. 2019 senesinin birincil çeyreğinde R10.Net hisselerinin tamamını satın alarak R10.Net'in tek sahibi oldu. Coşkun Çetin, halen Türkiye'nin en büyük bilişim şirketlerinden MegaTR Hosting ve R10.Net ile meslek yaşamına devam ediyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER