Coşkun Çetin: “Dünyada Koronavirüs sürecinde online işlemler ve mobilite pik yaptı”

“Böylece fazla işyeri online satışa yöneldi oysa başarılı olamadı” Coşkun Çetin, ticaret gerçekleştirmek isteyen firmaların maddesel etraf haricinde ticaretlerine devam edebilmeleri için internet üzerinden meslek yapmalarının ve hedefledikleri kitleye ulaşabilmenin büyük bi.

Coşkun Çetin: “Dünyada Koronavirüs sürecinde online işlemler ve mobilite pik yaptı”

“Böylece fazla işyeri online satışa yöneldi oysa başarılı olamadı”

Coşkun Çetin, ticaret gerçekleştirmek isteyen firmaların maddesel etraf haricinde ticaretlerine devam edebilmeleri için internet üzerinden meslek yapmalarının ve hedefledikleri kitleye ulaşabilmenin büyük bir ağırlık arz ettiğini vurguladı. Medya sektörü gibi artık ticaret sektörünün de adamakıllı online ortama yöneleceğinin altını çizen Çetin, “Korona virüsü süreci bize gösterdi ancak, online altyapısını güçlü tutan firmalar bu süreci başarıyla tamamlıyorlar. Ayrıca mevcut müşterilerini ellerinde tutmaya hem de yeni müşteriler kazanmaya devam ediyorlar. Online altyapısı olmayan firmalar ise mevcut müşterilerini kaptırdılar. Yeni dünya düzeni bilişim üstüne kurulu online bir düzendir. Buna harmoni sağlayamayan firmalar ne eyvah ki ayakta kalamayacaklar” dedi.

Gelecek internette! 

Coşkun Çetin açıklamalarına şöyle devam etti; "Korona virüsünün süratli bir şekilde yayılmasının ardındaki, ülke olarak evde kalmanın ve sosyal mesafeyi korumanın önemini anladık. Bu süreçte tartışmasız tüm hayatımız internet oldu. Sadece sosyal medya hesaplarımızı değil, online alışveriş yapabildiğimiz web sitelerini ve uygulamaları da daha yoğun olarak kullanmaya başladık ve çoğu siparişimiz kargoların yetiştirilememesinden nedeniyle iptal edildi. Bu krizi yönetmediklerinin en büyük göstergesiydi; firmalar ellerinde olmayan ya da stokları yetkisiz olan ürünleri de pazarlıyor. madem ki kriz yönetimi, insanların esas ihtiyaçlarını en içten kanallar ile onlara ulaştırmayı amaçlar. Bunda başarılı olamayan firmalar hakkında birçok şikayet oluşurken, bazı firmalar ise direk olarak sitelerine kesin uyarılar ekleyip bu süreçte hizmet veremeyeceklerini açıkladılar. Türkiye'nin en büyük firmaları ise çalışmalarına hız kesmeden devam ederek, mobilya ürünlerini veya otomobil satın alacakların deha, kapısına değin aldıkları ürünleri 48 saat içerisinde teslim edebilen bir zincire sahip oldular. Bütün dünyada Koronavirüs nedeniyle online işlemler ve mobilite pik yaptı.”

Korona virüsü sürecinde devletin almış olduğu kararları ekibiyle birlikte harfiyen uyguladıklarını söyleyen Coşkun Çetin, Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüş olduğu R10.net ve Megatrhost.com firmaları için de aynı kuralları uygulayarak, evde hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Diğer Taraftan evde geçirilen zamanda, sitelerinin hitlerinin 3'e katlandığını belirterek, webmasterların ve evden kastetmek isteyen insanların faal olarak R10.net üzerinden hizmetlerini diğer insanlara ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Türkiye'nin en büyük firmalarının R10.net'e abone olmak için e-mail gönderdiklerini ve bireysel veya ticari amaçla kullandıkları sitelerinin, uygulamalarının tüm ihtiyaçlarını R10.net'te yer alan webmasterlar üzerinden çözümlediklerini açıkladı.

Üyelik işlemleri kolaylaştı

Çetin, korona sürecinde üyelik sistemini değiştirerek, üye olmak isteyenlerin daha basit bir şekilde siteye dahil olmalarını sağladıklarını da açıkladı. Çetin son olarak da "R10.net bilindiği üzere davetiye sistemi ile çalışan ve üyelerinin birbirleri ile network oluşturmasını amaçlayan bir platform olarak 2005 yılında hayata geçti. 2013 yılında bütün hisseleri ve hakları tarafımca satın alınarak, yeni bir kavrama ile bu platformu yönetmeye başladık. Idare sürecimizin şu an 7. yılı içerisinde olmamıza rağmen, biz kriz yönetimi anlamında geçmiş yıllarda karşılaştığımız bütün sorunları deneme ederek, hizmet kesintisi olmadan üyelerimizin ve üye olmayanların da siteye rahatlıkla ulaşarak, bilgi edinmelerini sağladık. Bu süreçte hit oranlarımızda önemli artma olurken, sunucularımızı en verimli ülkü getirerek, kesinti ve data kaybı olmadan, her gün takriben 500 bin kişinin etkin olarak sitemizi kullanmaya devam etmesini sağladık. Kesinlikle bu süreçte bize bir takım talepler de çoğalmaya başladı. En büyük ve azami şikâyet aldığımız konu davetiyeli üyelik sistemiydi. Bunu değiştirerek keza mail aracılığı ile ve keza de dilekçe üzerinden, abone olmak isteyenlerin kendilerini tanıtarak üyelik işlemini yapmalarını sağladık. Bunun için ekibimize yeni dahil ettiğimiz kişiler, gelen başvuruları özenle inceleyerek ve başvuruda yer alan kişi ya da firmaları araştırarak, başvurularını onayladılar" diyerek sözlerini tamamladı.

   

Coşkun Çetin kimdir?

Coşkun Çetin, Türkiye'nin en büyük webmaster sitesi R10.Net'in sahibi ve yöneticisidir. 2005 yılında ticaret hayatına kendi kurduğu MegaTR Hosting firmasıyla başladı. MegaTR Hosting kısa sürede Türkiye'nin ilk 15 hosting şirketi arasına girmeyi başardı. Coşkun Çetin, ilköğretim eğitimini Fevzi Paşa İlköğretim okulunda tamamladıktan sonradan ortaokulu Engin Hayri Özmeriç'te tamamladı. İzmir'de Alsancak Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonradan yüksek öğrenimini İzmir'in köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamladı. 2007 yılında lise öğrenimine devam ederken bir yanda da ilk girişimi olan MegaTR Hosting firması ile aktif ticaret hayatına atıldı. Coşkun Çetin, 2012 yılında R10.Net'e yatırım ortaklığı ile giriş yaptıktan sonra, 2013 yılında hisselerin büyük çoğunluğunu satın alarak idare heyeti başkanlığına seçildi. 2019 senesinin birincil çeyreğinde R10.Net hisselerinin tamamını satın alarak R10.Net'in tek sahibi oldu. Coşkun Çetin, halen Türkiye'nin en büyük bilişim şirketlerinden MegaTR Hosting ve R10.Net ile meslek yaşamına devam ediyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER