COVID-19'a karşı robotlu önlem

Singapur, fiziki mesafe önlemlerini insanlara andırmak üzere robot köpekleri bazı parklarında kullanmaya başladı. Ülkenin dijital gelişim kurumu, Boston Dynamics'in Spot cihazını 3 kilometrelik turlar atacak şekilde programladı.

COVID-19'a karşı robotlu önlem

Singapur, fiziki mesafe önlemlerini insanlara andırmak üzere robot köpekleri bazı parklarında kullanmaya başladı.

Ülkenin dijital gelişim kurumu, Boston Dynamics'in Spot cihazını 3 kilometrelik turlar atacak şekilde programladı. Yoğun olmayan saatlerde Bishan-Ang Mo Kio Park Nehri Ovaları bölümünde dolaşan robot, üzerindeki kameralar yardımıyla parktaki ziyaretçilere tehlikesiz uzaklık kurallarını hatırlatırken, parklardaki ziyaretçi sayısını varsayım etmekte de kullanılıyor.

Kurum, kameraların kişileri ayırt etmekte ve izlemekte kullanılmayacağını, kişisel bilgi toplanmayacağını söylüyor. Bu dürüst olsa bile sessizlik aradığınız bir parkta, etrafınızda sizi gözetleyen bir kameranın dolaşması, rahatsız edici olabilir. Spot'un seçim edilme nedenlerinden birinin robotun yokuş ve merdiven çıkabilmesi olduğu belirtiliyor.

Spot'un yukarıda izleyebileceğiniz videosu, robotun insanları ilk ilk olarak birazcık korkuttuğunu ardından robotun fotoğraf çektiklerini gösteriyor. Singapur'un Spot ile hastaneledeki hastalara hap taşımayı denediğini de söyleyelim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER