Covid-19 nasıl değiştirdi?

Covid-19 sürecinde bütün dünya  daha önce alışık olmadığımız bir düzende yaşamaya ayak uydurmaya çalışırken, kişisel olarak her tercihimiz ve alışkanlığımız tekrar şekillenmeye devam ediyor.

Covid-19 nasıl değiştirdi?

Covid-19 sürecinde bütün dünya  daha önce alışık olmadığımız bir düzende yaşamaya ayak uydurmaya çalışırken, kişisel olarak her tercihimiz ve alışkanlığımız tekrar şekillenmeye devam ediyor. Sadece faal sosyal yaşantılarımızdaki alışkanlıklarımız dıştan, dijital dünyadan da beklentilerimiz bütün anlamıyla ayrı bir boyut kazanmış durumda. Özellikle sosyalleşmenin askıya alındığı bu dönemde, kullanıcıların sosyal ağ kanallarından beklentisi sosyalleşmekten daha çok içten data elde etmek yönünde değişiyor.

Sosyal medyayı neden kullanıyoruz?, Son 4 ay içerisinde neler değişti? Kullanıcıların beklentileri neler? gibi sorulara cevap arayan AdColony, Türkiye'de  14-65 yaş arasındaki katılımcılarla gerçekleştirdiği "Covid-19 Döneminde Değişen Sosyal Ağ Uygulama Alışkanlıkları Araştırması" salgın nedeniyle kullanıcıların değişen beklentilerini gözler önüne seriyor.

Araştırmaya göre Türkiye'de izolasyonun başlamasıyla kullanıcıların %61'i sosyal medya kanallarında daha fazla vakit geçiriyor. Kullanıcıların %51'i sosyal medyayı güncel bilgilerden farkında edinmek için kullandıklarını belirtiyorlar. Markaların mesajlarını  ve kampanyalarını dijitale hiç olmadığı değin yoğunlaştırdığı bu dönemde, katılımcıların reklamlar özelinde en güvenilir buldukları sosyal medya kanalı %51 ile LinkedIn oluyor. Katılımcıların %37'si gün içinde minimum 30 dakika Linkedın'de geçirdiğini belirtirken, %30'u gün içinde LinkedIn'de yarım saatten daha fazla vakit geçiriyor.

Her anımızı, iyisiyle kötüsüyle sosyal medya kanallarında yaşadığımız, haber kaynağımız olarak kullandığımız sosyal ağ COVID-19 ile önemini daha da arttırmış olsa deha, güvenilir bilgilere ulaşmak için ise içten sosyal ağ araçları kullanıcıların en çok tartma verdiği nokta olmaya devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER