Dijital Güvenlik Servisi'nden parola sızıntılarına karşısında uyarı

Turkcell'in, hatları üzerinden internette dolaşan müşterilerini virüs, zararlı içerik, sahte ve dolandırıcılık amaçlı kurulan sitelerden gözetmek amacıyla kurduğu Dijital Güvenlik Servisi, yeni eklenen özelliği tamamen e-postalar ve buna yan tüm hesapları daha güvenli ülkü g.

Dijital Güvenlik Servisi'nden parola sızıntılarına karşısında uyarı

Turkcell'in, hatları üzerinden internette dolaşan müşterilerini virüs, zararlı içerik, sahte ve dolandırıcılık amaçlı kurulan sitelerden gözetmek amacıyla kurduğu Dijital Güvenlik Servisi, yeni eklenen özelliği tamamen e-postalar ve buna yan tüm hesapları daha güvenli ülkü getiriyor.

Yapılılan bilgilendirmede; servise eklenen yeni özellik müşterilerin e-posta, sosyal medya hesabı, web siteleri, tatbik ve servislerde kullanılan şifrelerine yönelik sızıntıları kontrol ediyor. Turkcell müşterileri, servise abone olduktan daha sonra, yeni şifre sızıntılarına karşısında SMS ile uyarılırken geçmişte yaşanmış olan parola sızıntıları konusunda da bilgilendiriliyor. Bu Nedenle kullanıcılar şifresi ele geçirilmiş olan ve haberdar olmadan kullanmaya devam ettikleri servisleri yeniden güvenle kullanmaya başlayabiliyor.

"Amacımız daha tehlikesiz bir internet deneyimi"
Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ geçen şubat ayında hizmete sundukları Dijital Emniyet Servisi'ne eklenen yeni özellikle müşterilerine daha tehlikesiz bir mobil internet deneyimi sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Tansuğ, "Kovid-19 sürecinde evlerinde kalan müşterilerimizin online geçirdikleri sürelerde büyük çoğaltma yaşandı. Bu çoğalma, siber emniyet konusundaki risklerin de aynı oranda büyümesine niçin oluyor. Dijital Emniyet Servisimizle bu riskleri minimuma indiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de müşterilerimize daha tehlikesiz bir internet deneyimi yaşatmak için çalışmalarımız sürecek." diye konuştu.

Turkcell'in gelişmiş ve aralıksız güncellenen siber emniyet altyapıları üzerinden çalışan Dijital Emniyet Servisi, özellikle 'oltalama' olarak adlandırılan ve başlıca büyük alışveriş sitelerinin veya bankaların internet sitelerinin kopyalarını yaparak kullanıcıların şifrelerini ele geçirmeye çalışan sitelere karşısında da etkin bir koruma sağlıyor. Servise abone olan kullanıcılar mobil hatları üzerinden internete bağlıyken tehlikeli internet sitelerine erişmeye çalıştıklarında içeriğin zararlı olabileceğine dair dikkat alıyorlar. Böylece kullanıcıların bu herif sitelere farkında olmadan girmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER