Direksiyon yerine telefon

Direksiyon yerine telefon

Direksiyon yerine telefon

Ford, akıllı telefonunuzu kullanarak otonom bir otomobili uzaktan yönetmenize izin veren sistem için iki patent aldı.

İpucu: İnternet’te iz bırakmadan nasıl dolaşılır?

Ford size iki seçenek sunacak. İlkini seçtiyseniz, uygulama size ekranda parmağınızla kontrol edebileceğiniz sanal bir direksiyon simidi gösterecek. İkincisini seçtiyseniz, uygulama telefonu döndürerek aracın tekerleğini sağa veya sola çevirmenize izin verecek.

Hangisini seçerseniz seçin, hızlanma ve frenlemeden aracın kendisi sorumlu olacak. Aracın yönünü kontrol edebilecek olmak, haritalarda olmayan yerlerde sürüş için kullanışlı bir seçenek olabilir.

Ford, otonom araçlara büyük yatırımlar yapıyor ve bu yılın başlarında otonom otomobil bölümünü ayrı bir şirket haline getirdi. O zamanlar şirketin yöneticileri, gelişen otonom araç pazarının yakında bir avuç şirketin tekeline düşeceğine inandıklarını söylemişlerdi.

Şirketin CEO'su Jim Hackett konu hakkında, "Ford, otonom araçlar konusunda teknoloji geliştirme, iş modelinin inovasyonu ve kullanıcı deneyimi konularında muazzam bir ilerleme kaydetti. Şimdi otonom sürüş platformumuzu bir araya toplamak ve bu teknolojinin getirdiği fırsatları değerlendirmek için doğru zaman." şeklinde bir açıklama yaptı.

Önceki HaberDaha Ucuz Bir Pixel 3 Geliyor: Pixel 3 Lite Sonraki HaberAndroid, Üç Büyük Devin Arabalarına Giriyor!
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER