Disney, paraya para demedi

Disney, paraya para demedi

Disney, paraya para demedi
Disney, şimdiden Star Wars'un parasını çıkardı!

Disney, LucasFilm'i ve dolayısıyla Star Wars serisinin (çizgi romanlar, çizgi filmler, kitaplar, oyunlar ve sinema eserleri) tüm haklarını 6 yıl önce 4.05 milyar dolar karşılığında satın almıştı. CNBC'nin açıklamasına göre, Disney şimdiden Star Wars serisinden 4.8 milyar dolar gelir elde etti. Kısacası gelirler, giderleri amorti etti. Star Wars IX'un henüz gösterime girmediği düşünülürse, Disney'in çok karlı bir anlaşmaya imza attığı kesin. 

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Disney şimdiye kadar; The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi ve Solo: A Star Wars Story filmlerini beyaz perdeye sundu. The Force Awakens, 2 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etti. 1 milyar dolar sınırını aşan Rogue One bazı otoriteler tarafından, tarihin en iyi Star Wars filmi olarak değerlendirildi. The Last Jedi ise yaklaşık 1.5 milyar dolar gişe hasılatı elde etmesine rağmen, serinin hayranları tarafından son derece olumsuz eleştirilere maruz kaldı(ben de bu eleştirilere katılıyorum). Solo: A Star Wars  Story ise hem uzmanlarca yerden yere vuruldu, hem de 300 milyon dolarlık bütçesine rağmen gişede sadece 350 milyon dolar civarında gişe hasılatı elde edilebildi. Reklam bütçesi ve vergiler düşünüldüğünde, Solo: A Star Wars Story, sinema tarihinin zarar elde eden tek Star Wars filmi oldu. 

Medya analisti Paul Dergarabedian, "Disney'in satın alım hamlesi, tarihin en zekice hamlelerinden biri." ifadelerini kullandı.

Disney, Star Wars temelli oyun parkları sayesinde de ciddi gelir elde ediyor. Kaliforniya ve Florida'daki, 2019'da aktif hale gelecek parklar da şirketin gücüne güç katacak.

Önceki HaberHDR Telefonda Ne İşe Yarar; Gerekli mi?  
Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER