DuckDuckGo, e-postaya da el attı

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, E-posta Koruma hizmetinin başladığını duyurdu.

DuckDuckGo, e-postaya da el attı

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, E-posta Koruma hizmetinin başladığını duyurdu. Hizmeti kullanırsanız, kişisel bir @duck.com son ekli e-posta adresine sahip oluyorsunuz. Bu e-posta ile kaydolduğunuz hizmetlerden gelen e-postalardaki izleme kodları size ulaşmadan önce otomatik olarak DuckDuckGo tarafından siliniyor.

DuckDuckGo, bu tür hizmetlerden gelen e-posta mesajlarının yüzde 70'inde bir şekilde izleme teknolojisi kullanıldığını söylüyor. Bu izleme teknolojisi e-posta mesajını açtığınızda firmaya bu mesajı ne zaman, nerede ve ne tür bir cihaz ile açtığınızı söylüyor. Bu bilgileri hedefli reklam için kullanmak mümkün. DuckDuckGo bu bilgileri kaldırarak, firmaların e-posta gönderdikleri kişileri bu şekilde izlemesini engelliyor.

Hizmeti kullanmak istiyorsanız, iOS veya Android'de DuckDuckGo uygulamasını indirin, ardından Ayarlar > Beta Özellikleri > E-posta Koruması'na gidin. Buradan özel bekleme listesine katılabilirsiniz. DuckDuckGo, betaya her gün yeni kullanıcılar ekliyor ve uzun vadede tüm kullanıcıları destekleyeceğini söylüyor.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER