Dünya Kupası'nda VAR kullanılacak

Dünya Kupası'nda VAR kullanılacak

Dünya Kupası'nda VAR kullanılacak

Video destekli hakemler (VAR), bugüne kadarki en büyük testleri ile karşı karşıyalar. Daha önce yapılan kısıtlı testlerin ardından FIFA Konseyi, VAR sisteminin 2018 Rusya Dünya Kupası'nda kullanılmasına izin verdi. Bu araçlar sayesinde hakemlerin golleri, penaltıları veya tartışmalı olan herhangi bir pozisyonu içeren zorlu kararları verirken hata yapma ihtimalleri neredeyse sıfıra düşecek. En azından teoride bu araçlar sayesinde yanlış kararlar yüzünden bir oyunun kaderinin değişme ihtimali azalıyor.

Tabii ki herhangi bir erken kullanımda olduğu gibi VAR sistemi konusunda da pek çok eleştiri olacağı kesin. Her ne kadar görevliler, bir pozisyonun izlenmesi sırasında oluşacak olan sorunları ve duraksamayı en aza indireceklerine söz vermiş olsalar da, VAR kullanımının oyunu çok fazla yavaşlatacağına dair çok fazla tartışma bulunuyor. Ayrıca bu sistemler genellikle merkezi noktalardan çalışıyor ve bu durum da birden fazla maçı aynı anda takip eden kişilerin oyunları etkilemeleri endişelerini doğuruyor.

Bu sistemin Dünya Kupası'nda kullanılması Dünya genelinde futbol maçlarını ciddi bir şekilde etkileyebilir. Şu anda FIFA yönetiminde olan liglerin VAR kullanmaları zorunlu değil ancak sistemin bu kadar önemli bir turnuvada kullanılması, daha fazla ligin bu konuda adım atmasına sebep olabilir...

Önceki HaberBlackBerry'nin Başında 10 Yıl Daha!  
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER