Dünya, Mars'tan böyle görünüyor

Dünya'dan uzaklarda, Mars'ta çalışan Curiosity arabulucu, evini, yani Dünyamızı Mars yüeyinden fotoğrafladı. 2784'üncü Mars gününde NASA'nın Curiosity arabulucu, Mars gecesinde gün batımından yaklaşık 75 dakika daha sonra, Mast Kamerası ile çektiği fotoğrafta, Dünya'yı ve .

Dünya, Mars'tan böyle görünüyor

Dünya'dan uzaklarda, Mars'ta çalışan Curiosity arabulucu, evini, yani Dünyamızı Mars yüeyinden fotoğrafladı. 2784'üncü Mars gününde NASA'nın Curiosity arabulucu, Mars gecesinde gün batımından yaklaşık 75 dakika daha sonra, Mast Kamerası ile çektiği fotoğrafta, Dünya'yı ve Ay'ı görüntüledi.

NASA/JPL-Caltech

Normalde gezegenler Mars'ın mesafesinden parlak yıldızlar gibi gözüküyor olsalar da, çekilen fotoğraflarda Dünyamızı bakmak o kadar basit değil. Bunun sebebi ise Kızıl Gezegen'in hemen yılın çok tozlu bir döneminde olması. Bu tozlu şart daha artı Güneş ışığının yansıtılması anlamına gelerek gökyüzünün normalden daha parlak olmasına sebep oluyor. Bu yüzden de normalde orta parlaklıkta olan yıldızlar bile bu fotoğraflarda görülemiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER