Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos'a 'Çıplak Fotoğraf Şantajı' ABD'yi Karıştırdı

Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos'a 'Çıplak Fotoğraf Şantajı' ABD'yi Karıştırdı

Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos'a 'Çıplak Fotoğraf Şantajı' ABD'yi Karıştırdı

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon'un kurucusu ve CEO'su, aynı zamanda da dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos hakkında, geçtiğimiz günlerde evliliği devam ederken eski TV spikeri Lauren Sanchez ile ilişki yaşadığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Bu iddiaların ardından Jeff Bezos 25 yıllık eşi Mackenzie Bezos'tan boşanmıştı. Bezos'un dün yaptığı açıklamaya göre ünlü milyarder çok büyük bir Amerikan şirketi tarafından "çıplak fotoğraflarını yayınlamakla" tehdit ediliyor... 

Gelin detaylara hep birlikte bakalım.

Jeff Bezos'un evliyken, spiker Lauren Sanchez ile ilişki yaşadığı ortaya çıkmış ve bu konu boşanmaya kadar gitmişti.

Mal Paylaşımları, İhanetler Daha Neler Neler: Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos Boşanıyor -

Jeff Bezos, Amerika'da tabloid gazetesi olarak yayın yapan National Enquirer’in, çıplak fotoğraflarını yayımlamakla kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

s-b9c5f7dd06ae7c88c8be7037f35853cecfaa8fNational Enquirer, Trump'a yakınlığı ile bilinen bir tabloid gazetesi.

Bezos, dünyanın en büyük içerik platformlarından olan Medium'da, kendisine gönderilen e-postaları ve yapılan tehditleri paylaştı.

s-071425d3bb0c3f6d8fe9397e29bb57db382ae2"No thank you, Mr. Pecker" başlığıyla paylaşılan yazıda tüm detaylar yer alıyor.

Aktarılan bilgiye göre, National Enquirer, Bezos ile Sanchez'in özel yazışma ve fotoğraflarını ele geçirdi. Bezos da bu konu ile ilgili araştırma başlatıp olayı kamuoyuna açtı.

s-028ce2ce1e81a93944929e8c6cf7b42ccabe51Bezos, Medium'da National Enquirer’in bu araştırmayı durdurmasını istediğini, aksi takdirde kendisinin ve kız arkadaşının "uygunsuz" fotoğraflarını yayımlamakla tehdit ettiğini paylaştı.

Bezos aynı zamanda ABD'nin en etkili medya güçlerinden The Washington Post'un da sahibi.

s-599fda4d54f84d0af6157204b4745d9282b195Basına yansıyan bilgiye göre, National Enquirer'ın sahibi olan American Media Inc (AMI), Bezos’a gönderdiği şantaj metninde Bezos’tan araştırmayı derhal durdurmasını, şirketin siyasi güçler tarafından desteklendiği ve yönlendirildiği yönünde herhangi bir kanıt bulunmadığına dair yalan bir açıklama yapmasını istiyor.Yine, American Media Inc, söz konusu yazışma ve fotoğrafların açıklama yapılsa dahi ellerinde tutacaklarını, herhangi bir şekilde yalan beyanın ortaya çıkması durumunda bunları halka açık bir şekilde yayınlanacağını söylüyor.

Bezos, şantaja ve zorbalığa boyun eğmemek konusunda kararlı olduğunu ifade ederken AMI hakkında da yazısında ilginç bilgiler vermeyi de unutmamış.

s-73bcef20aacc7f20b51a0304d89ccc2fc67932Bezos, AMI'nin ‘gasp ve şantaj’ ile devam etmesine izin vermek yerine "Sebep olacağı kişisel utancı ikinci plana bırakabilirim" diyor ve devam ediyor:

 "Burda daha önemli bir konu var. Eğer benim durumumda olan biri bu tür bir zorbalığa karşı çıkmayacaksa başka kaç kişi çıkabilir?" 

Yazısında derginin sahibi olan David Pecker’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yakın ilişkisini, Trump’ın kendisini daha önce defalarca düşman olarak tanımlamasını, Washington Post’un Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili tutumununu da hatırlatarak adeta üzeri kapalı bir selam çakıyor! Olayın nasıl gelişeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz. Servetlerine Günde 2.5 Milyar Dolar Eklediler: 26 Kişinin Mal Varlığı 3.8 Milyar İnsanınkine Eşit
Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER