EA dersini almış

EA dersini almış

EA dersini almış

EA, Star Wars Battlefront 2'ye tekrar mikro-satın-alımları ekleyebilir ama firma, ilk denemesinde duruma çok iyi yaklaşamadığını kabul etti.

The Verge ile konuşan EA baş tasarım yöneticisi Patrick Söderlund, firmanın Battlefront 2 ile "yanlış" yola gittiğini ve "benzer hataları tekrar yapamayacaklarını" söyledi.

Battlefront 2'nin ganimet kutularının oyunun satış performansını gerçekten çok kötü etkilediği rahatlıkla söylenebilir ve EA, Ocak ayı gelir açıklamasında oyunun beklenenden az satmasının arkasındaki sebeplerden birinin bu olduğunu söylemişti. O açıklama sırasında Andrew House, "haksız görülebilecek bir deneyim yaratmanın" asla EA'in hedefi olmadığını bir kez daha belirtmişti.

Söderlund'un söylediğine göre EA'in Star Wars Battlefront 2'nin ganimet kutuları ile hedefi, "daha fazla insanın daha uzun bir süre oynayacakları bir tasarım" yaratmak idi.

Endüstrinin giderek daha uzun süre oynanabilen ve yeni hizmetler sunan oyunlara yönelmesi ile dağıtımcıların pek çoğu bu problem ile karşılaşıyor. Oyunlar daha uzun süre oynandıklarında da dağıtımcıların, bakımına para harcadıkları oyunlardan gelir sağlamak için yeni yollar bulmaları gerekiyor.

Oyun içi satın alımlar bu sorun için doğal bir cevap gibi gözükse de, Fortnite gibi pek çok oyun, bu satın alımların oyun dengesini bozduğuna yönelik endişelerden kaçınmak için satın alımları sadece görsel özellikler ile sınırlıyor. Battlefront 2'nin problemi ise oyuncuların pek çoğunun, ganimet kutularını çok oyunculu modlarda kazanmak için bir yol olarak görmesi ve yeterince para harcandığı takdirde büyük bir avantaj yakalanabildiğini düşünmeleriydi. Söderlund da "bir hata yaptıklarını" kabul ediyor ve EA'in bu hatadan dersini aldığını belirtiyor.

Bu dersin izleri de şimdiden görülebilmekte. Star Wars Battlefront 2'nin ilerleyiş sistemi geçtiğimiz ay yenilenmişti ve önümüzdeki ay da mikro satın alımlar oyuna geri eklenecek. Ancak bu sefer, bu satın alımlar tamamen kozmetik olacaklar.

Görünene göre de EA'in çabaları şimdiden pozitif sonuçlar veriyor. Söderlung'un The Verge'e söylediğine göre oyuncular oyuna geri dönmeye başladı ve etkileşim sayıları giderek artıyor. Ayrıca EA, Battlefront 2'den öğrendikleri ile bu yıl ve önümüzdeki yıl sunulacak olan diğer büyük isimlere dikkatle yaklaşacak: Battlefield ve Anthem...

Önceki Haber2. Nesil AMD Ryzen İşlemciler Satışa Sunuldu!  
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER