Efsane alan adı satılıyor

İnternetin en kötü şöhretli sitelerinden biri hiç kuşkusuz The Pirate Bay'dir.

Efsane alan adı satılıyor

İnternetin en kötü şöhretli sitelerinden biri hiç kuşkusuz The Pirate Bay'dir. İşte bir dönem bu siteye hizmet eden thepiratebay.com alan adı, Sedo açık artırma sitesinde satışa çıkartıldı. Ünlü torrent sitesine ait olan .org ve .com adresleri, sahiplerinin yanlışlıkla izin vermesinden sonra geçen yıl el değiştirmişti. Süresi dolan alan adlarını yakalayan bir hizmet olan Dropcatch tarafından hızla satın alındılar ve ardından açık artırmaya çıkarıldılar.

Şimdi, thepiratebay.com alan adı, 65.000 dolarlık minimum talep fiyatıyla, anonim alıcının geçen sefer ödediği miktarın (31.500 dolar) iki katından fazla bir fiyata satışa sunuluyor.

The Pirate Bay'in arkasındaki ekip, torrent hizmetini ağırlıklı olarak thepiratebay.org üzerinden yürütse de, trafiği ana siteye yönlendiren eşdeğer .com adresine de sahiptiler.

Bununla birlikte, thepiratebay.com hala önemli sayıda ziyaretçi çekiyor, bu da çok fazla değere sahip olduğu anlamına geliyor. Similar Web'den alınan verilere göre, torrent hizmeti  uzun zamandan beri başka bir yere taşınmış olmasına rağmen, her ay 150.000'den fazla kişi bu alan adına giriyor.

Alan adını geçen yıl satın alan kişi, siteyi bir reklam akışına dönüştürerek siteden para kazanmaya başlamıştı. TorrentFreak ile konuşan ismi açıklanmayan bu kişi, ".org yerine yanlışlıkla thepiratebay.com yazan insanlardan çok büyük miktarda trafik alacağımı biliyordum" diyor.

Bu "isimsiz" eski sahibin web sitesini yasal bir indirme kitaplığına dönüştürmek için büyük planları da vardı ve bu şekilde muhtemelen basit bir reklam beslemesinden daha fazla gelir elde edecekti. Ama bu hiç gerçekleşmedi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER