Efsane ikiliden yeni Korona sitesi

Instagram kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, Facebook'tan ayrılmalarından beri birincil iki taraflı ürünlerini sundular ve bu ürün bir sosyal medya yok.

Efsane ikiliden yeni Korona sitesi

Instagram kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, Facebook'tan ayrılmalarından beri birincil iki taraflı ürünlerini sundular ve bu ürün bir sosyal medya yok. İkili, ABD'nin her bir eyaletinde COVID-19'un yayılmasına karşısında çaba çabalarını peşine düşüp takip eden bir site olan Rt.live'ı yayımladılar.

Krieger'in TechCrunch'a söylediğine tarafından proje, Systrom'un Rt'yi (herhangi bir enfekte birey kadar enfekte edilen ortalama insan sayısı) hesaplamaya yönelik açık kaynaklı yaklaşımını jurnal olarak kullanıyor ve bir eyaletin ne değin iyi uğraş ettiğini gösteriyor. Rt değerinin 1'in altında olması, hastalığa karşı mücadelenin başarılı olmakta olduğunu gösteriyor.

rt.live ekran görüntüsü

Hem site, normalde bu tarz takip araçlarında böylece görülmeyen bir şekilde veriyi peşine düşüp takip etmenize de imkan tanıyor. Bölgeye, yeniliğe, uygun kalma kararlarına (varsayım edilebileceği gibi evde kalma kararlarının bulunmadığı eyaletlerde koşul çoğunlukla daha fena oluyor) tarafından filtrelenebiliyor. Bu da ABD'nin salgın ile nasıl uğraş ettiğine karşın yalnızca vaka oranlarına bakmaya tarafından daha fazla menfaat sağlayabilir ve gelecekteki çalışmalar için de yararlı olabilir.

Rt.live, belirli bir oranda Instagram üzerindeki çalışmaların sonucu olarak tanımlanabilir. Systrom, Instagram'ın "patlamasına" tezgâhtar olan sistemleri geliştirdiği sırada virallik üstüne araştırmalar yapıyordu. Her ne dek millet sosyal ağların yıkıcı etkileri hakkında şikayet etseler de, COVID-19 kontrolü için yararlı olabiliyorlar ve taktik değişim zamanlarının belirlenmesini tetikleyebiliyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER