Engeller sanat oldu

Dünya Engelliler Haftası'nda Şanlıurfa'da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Engeller sanat oldu

Dünya Engelliler Haftası'nda Şanlıurfa'da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. İnsan için teknoloji misyonuyla 25'inci yaşına ulaşan Turkcell, Engelsiz Eğitim Programı kapsamında bir çocuk şenliği düzenlendi. Aynı zamanda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası'nın açılışının da yapıldığı şenliğe; Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan katıldı.

Samsung, zaten bunu yapmıştı

Programda yer alan engelli çocuklar, yaşıtlarıyla el ele vererek yaptıkları her biri birbirinden güzel resimleri, "Sanatta Engel Yok" adı verilen etkinlikte sergiledi. Çocuklar şenlikte sergiledikleri muhteşem koro ve müzik performansı, ritim grubu, mehteran takımı ve halk oyunları gösterisiyle davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve artık bizim de çocuklarımız olan Suriyeli minikler de, Türkiye sevgilerini anlatan resimleri ve atöyle çalışmalarıyla davetlileri etkiledi.

Çocuk yüreği engel tanımadı

2019051305283531285.jpgÇocuk yüreği engel tanımadı

Minik sanatçıların aralarında resim, ritim, mangala, el sanatları, seramik, ebru ve parmak boyamanın da olduğu 15 atölyede ürettiği eserler de konuklardan büyük ilgi gördü. Şenlik alanının ortasında yapılan Göbeklitepe maketi etkinliğin en etkileyici sürprizi oldu. Minik elleri ve kocaman yürekleriyle ürettikleri eserlerle davetlilere şenlik yaşatan çocuklar, sahnedeki performanslarıyla hem izleyenlerin beğenisini kazandı hem de duygulandırdı.

"Engelli çocuklarımıza hizmet Turkcell'in görevidir"

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç dünyanın iyi bir yer olmasında en önemli gücün çocuklar olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Engelliler için özel bir gayret sarf ediliyor.  Turkcell olarak biz de bir vakıf kurduk, gelirimizin yüzde 1'lik payını yardımlar ve insanlarımıza hizmet için ayırdık. Özellikle engelliler için Türkiye'nin 81 ilinde varız. Bu çocuklarımız bizim için bir emanettir. Annelere ve babalara yardım etmek Turkcell'in görevidir. Bu evlatlarımızı yetiştiren anneleri tebrik ediyorum, onlara dua ediyorum," dedi.

"Bizim görevimiz çocuklarımızın kaderini paylaşmak"

2019051305301065885.jpg

Engelli çocuklarımızın önündeki engellerin kaldırmasının önemine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili de "Biz onlara 'özel öğrencilerimiz' diye hitap ediyoruz. Toplum olarak bize düşen, bu özel çocuklarımızın kaderini paylaşmaktır. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bütün bu çocuklarımızın kaderini paylaşıyoruz, onların eğitim süreçlerini geliştiriyoruz. Öğretmenlerimiz de bu işi gönülden yapıyor. Turkcell ile çok iyi bir işbirliği yapıyoruz ve işin her alanında devam ediyoruz. Burada Turkcell'in özel öğrencilerimize katkısı çok büyük. Turkcell'e çok teşekkür ediyorum," dedi.

İLGİLİ HABER Yeni kompakt fotoğraf yazıcısı Önceki HaberEski Windows Sürümlerine Güncelleme Geldi! Sonraki HaberLenovo'dan Genç Basketbolcular İçin Eğitime Destek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER