Erdoğan: 'Cumhurbaşkanı'nı Bira İçmeye, Mozart Dinlemeye Zorlamak Faşistliğin Dik Alasıdır'

Erdoğan: 'Cumhurbaşkanı'nı Bira İçmeye, Mozart Dinlemeye Zorlamak Faşistliğin Dik Alasıdır'

Erdoğan: 'Cumhurbaşkanı'nı Bira İçmeye, Mozart Dinlemeye Zorlamak Faşistliğin Dik Alasıdır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Yılmaz Özdil ile oyuncular Deniz Çakır ve Rutkaz Aziz'e yönelik olarak 'faşizm' suçlamasında bulundu. Erdoğan, "Ne derseniz deyin, bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir" ifadesini kullandı.

s-69f18a10ff99003b981ad2ee63bc30f68080fb AA'da yer alan habere göre, partisinin grup toplantısında CHP ve özgürlükler başlığı açan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Yılmaz Özdil, Deniz Çakır ve Rutkaz Aziz'e tepki gösterdi.

"Bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir."

"Bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir.""Bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir." Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Biz milletin hakkının, hukukunun, özgürlüğünün alanını genişletmeye çalıştıkça bunların faşist yüzleri açığa çıkıyor. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. Bu ülkenin başörtülü hanımlarına 'Suudi Arabistan'a gidin' demek faşistliğin en sefil halidir. En son iki-üç gün önce, bir konserden çıkan başı açık, başı örtülü kızlarımıza orada gelip, bu şekilde sataşıp, 'Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var.' diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş sanatçıymış, buyurun. Dert başka, ne derseniz deyin, bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir."

Yılmaz Özdil "Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu" demişti.

Yılmaz Özdil "Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu" demişti. Yılmaz Özdil "Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu" demişti. Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası’na katılan Yılmaz Özdil, yaşam tarzları üzerindeki bu baskıları eleştirmiş ve Erdoğan'a “Samimiyetle söylüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu” ifadelerini kullanmıştı.

Rutkay Aziz ise bir soruya "Mozart ve Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir" yanıtını vermişti.

s-e4e1fd9c136e3634fcb7bd21b48568fa335ac2 Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Rutkay Aziz ise, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say’ın konserine gidecek. Fazıl Bey’in daveti bir adım değil mi sizce?" sorusuna şu cevabı vermişti: 

"Tabii canım bir adımdır. Atılsın yeter ki gitsin Cumhurbaşkanı bir Mozart bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir."

Sabah gazetesine konuşan bir grup kadın “Burası Arabistan mı?” sözleriyle oyuncu Deniz Çakır'ın tacizine maruz kaldıklarını iddia etmişti.

s-a15c5d141ae52b26545c1643d402bf32a94a17 Deniz Çakır'ın Bir Mekanda Başörtülü Kadınları Sözlü Taciz Ettiği İddiası Ortalığı Karıştırdı, Taraflar Konuştu: "Burası Arabistan mı?" -

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Deniz Çakır hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bir Grup Kadına Hakaret Ettiği İddia Edilmişti: Deniz Çakır Hakkında Soruşturma Başlatıldı -

Çakır ise iddiaları reddetmiş, yaptığı açıklamada "Söz konusu kişiler mekanda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır" demişti.

Zorunlu Açıklama Sustum, çünkü böyle bir suçlama karşısında savunma yapmayı bile zul gördüm. Şimdi okuyacaklarınız da bir savunma değil, bilgilendirmedir. Belli ki bunu yapmadığım zaman bazı kişiler iftira ve karamalarına devam edeceklerdir. 30 Aralık 2018 günü, öğleden sonra iki kadın arkadaşımla doğum günümü kutlamak üzere gittiğim mekanda yaşananlar ile ilgili kamuoyuna yansıtılanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Arkadaşlarımla gittiğimiz mekanda önce yan masamıza oturan kişiler hal ve hareketleriyle bizden rahatsızlık duyduklarını belli ettiler. Hatta bakışları ve vücut dilleri zaman zaman tacize de yaklasmistir. Bizi bilinçli olarak huzursuz ettiler. Daha sonra bizim kutlama ortamimizdan hoşnut olmadıklarını belli ederek yer değiştirip başka bir masaya geçtiler. Arkadaşlarımla kutlama yaparken dogal olarak birbirimizin fotoğraflarını çektiğimiz sırada, bu sefer kendi fotoğraflarını çektiğimizi ima ederek bize sözlü olarak da sataştılar ve bu noktada aramizda kısa bir sözlü tartışma yaşandı. Konu uzamadi kapandı. Aynı ortamda yaklaşık 20 dakika daha oturduk. Mekanda kameralar mevcuttur,görüntüler incelenebilir.. bu konuda hiçbir kaygı yaşamamaktayım. Tartışmanın, benim açımdan giyim, kuşam, türban, baş örtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamistir olamaz da. Ancak tam tersi, söz konusu kişiler mekanda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır. Yaşamımın her döneminde ezilenin, haklının, kadınların, yanında oldum. Kişisel özgürlüklerin savunucusu oldum. Hal böyle iken üzerime atılmak istenen islenmemis bir suçtur ve utanç vericidir. Kamuoyunun bilgisine sunarım. Deniz Çakır (@denizcakir)'in paylaştığı bir gönderi (6 Oca, 2019, 8:02öö PST)

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER