Eski telefonlar kanser yaptı!

Eski telefonlar kanser yaptı!

Eski telefonlar kanser yaptı!
1990'lı yıllardaki telefonlar tümörlere yol açtı!

Pek çok akıllı telefon kullanıcısı, haklı olarak yeni nesil akıllı telefonların vücuda ne ölçüde elektro-manyetik radyasyon yansıttığını merak ediyor. 2 seviyesinde elektro-manyetik radyasyon(SAR) yayan telefonlar, doğal olarak güvenli sayılmıyorlar.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Peki SAR nedir? SAR için; vücudun 1 kilogram sıcaklığını 1 derece yükselten elektromanyetik enerji miktarı tabirini kullanabiliriz. Bu değer ne kadar artarsa, bahsi geçen telefonu kullanan kişilerin kanser ve kanser benzeri hastaIıklarla yüzleşme olasılığı aynı oranda artırıyor. Neyse ki günümüzde üretilen hemen hemen hiçbir akıllı telefon, sahiplerini rahatsız edecek düzeyde elektro-manyetik radyasyon yaymıyor. 

Günümüzde gerçekleştirilen toksikoloji araştırmaları ise son derece karanlık verileri ortaya döküyor. Araştırmalara göre, 1990-2000 yılları arasında üretilen telefonlar; fareler ve maymunlar arasında tümör oluşumlarına neden olmuş durumda. 2G ve 3G cep telefonlarında kullanılan radyo frekansı radyasyonunun (RFR), erkek farelerde ciddi kalp ve damar tümörlerine neden olduğu gözlendi. Söz konusu elektro-manyetik radyasyon oranlarının, dişi denekler üzerinde asgari etkilere neden olduğu saptandı. Bu da erkekler ve dişiler arasındaki genetik farklılıkların önemini ortaya döküyor.

Çalışamalar; 2G ve 3G telefon kullanıcıları üzerinde yoğunlaştırıldı. Yeni nesil 4G ve 5G kullanıcıları arasında ciddi değerler elde edilemedi. 

Toksikolog Michael Wyde'nin açıklamaları ise çarpıcı. Wyde, "5G teknolojisi üzerinde yoğun çalışmalar yürüttük. Açık konuşmak gerekirse; 5G'de, 2G veya 3G'de saptanan sorunlara rastlayamadık. Yeni nesil WiFi'lar da kullanıcılara bu ölçüde zarar vermedi." ifadelerini kullandı.

Bahsi geçen çalışmalarda; yavru fareler anne rahmindeyken SAR ile etkileşime sokuldu. Canlılar 5 ay ile 2 yıllık periyotlar içerisinde deneye tabi tutuldu. Fareler, kilolarına göre  1.5-6 watt arasında enerji ile yüzleşmek zorunda kaldı. Lakin vurgulamak istediğimiz bazı noktalar var: İnsanlar, farelerden çok ama çok daha güçlü ve SAR radyasyonuna çok daha fazla dayanıklı. Ne de olsa doğumlarından itibaren, evdeki her çeşit elektronik cihazla savaşmak zorundalar. 

Önceki HaberTelefondan Video İzlemek Ne Kadar Veri Tüketiyor?  
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER