Evden çalışanlara yeni çözüm

Bireylere ve kurumlara yönelik suni zeka entegreli bulut tabanlı ağ çözümleri sunan Zyxel Networks, SD-WAN çözümünün yeni sürümünü piyasaya sundu.

Evden çalışanlara yeni çözüm

Bireylere ve kurumlara yönelik suni zeka entegreli bulut tabanlı ağ çözümleri sunan Zyxel Networks, SD-WAN çözümünün yeni sürümünü piyasaya sundu. Ürünün yeni versiyonu; bilgisayar ağlarının uzaktan yönetimini daha pratik ışık halkası getiren bir dizi ek özellik içeriyor. Bu Nedenle BT personelinin meslek yükü hafiflerken, evden çalışanlar internetleri kesintiye uğramadan gönül rahatlığı ile kendi ana işlerine odaklanabiliyor.

Dünya genelinde iş dünyası profesyonellerinin evden alıştırma süreci devam ederken; data operasyon ağlarının efektif bir şekilde uzakta yapılandırılması ve yönetilmesi ihtiyacına olan talep artıyor. böylece iş süreçlerinin kesintiye uğramadan devamlılığı için; tehlikesiz ağ bağlantısı gereksinimi daha da yük kazanıyor. Pazarın bu beklentisine şipşak cevap veren Zyxel, SD-WAN çözümüne bulut tabanlı denetim paneli üzerinden yedekleme, ağırlık devretme ve yüksek erişilebilirlik ayarları gibi bir dizi meslek uygulamasının uzak kolayca yapılabilmesine imkan tanıyan yeni özellikler ekledi. Bu güncellemeyle beraber bilgi operasyon yöneticilerinin evden işlerini daha basit yapmalarına olasılık tanındı.

7/24 teknik destek için CLI idare seçeneği

SD-WAN çözümünün yeni sürümüne, BT yöneticilerinin mekan ve yer bağımsız bilgisayar ağlarındaki sorunları gidermeye olasılık tanıyan "Komut Satırı Arayüzü (CLI) özelliği de eklendi. Böylece pandemi döneminde evden çalışan iş dünyası profesyonellerinin iş sürekliliği garanti altına gücenmiş oldu.

Yazılım Tanımlı Geniş Alan Ağ, (SD-WAN *Software-Defined Wide Area Networking) şube ağ yapılarını basitleştirmek ve merkezi olarak yönetilen WAN sanallaştırmayı kullanarak optimum başvuru formu performansını yetişmek için devrimsel bir usul. Geleneksel WAN bağlantılarının tersine SD-WAN, yüksek kapasiteli network çevikliği ile hat maliyetlerinde tasarruf sağlıyor.

Esnek ağ yönetimi

Günümüz iş dünyasında şirketler bundan böyle, fiyatı yüksek veya özel tescilli teçhizat seçeneklerini taşıyan özel WAN teknolojisi yerine; daha esnek, açık ve bulut tabanlı WAN teknolojilerini istek ediyor. SD-WAN bağlantısı, bulut yazılımı yoluyla denetim edilebildiğinden, kurum bünyesinde yoğun istek oluştuğunda bağlantının büyütülmesine olanak tanıyor. öte yandan çözüm, hemen olan kapasite artışı ihtiyaçlarına yanıt verebilecek yapıda olması nedeniyle maliyet avantajı sunuyor. Geleneksel WAN'lara kıyasla merkezi ve kullanıcı dostu yapısı ile SD-WAN'ın yönetilmesi de çok daha basit.

QoS ile trafik önceliklendirme imkanı

"Evlerde bütün aile üyeleri veya ofislerdeki çalışanlar benzer anda çevrimiçi olarak internete bağlandığında sınırlı bant genişliğine sahip ağlarda ister istemez bir trafik sıkışıklığı meydana kazanç. Zyxel'in SD-WAN çözümü ağ performansını optimum seviyede miktar. İşin aciliyetine ve önemine tarafından, ağ trafiği önceliklendirilir. Mesela telekonferans görüşmelerine öncelik tanınır veya evlerde online eğitim bölge öğrencilerin derslerinde kesintiye uğramamaları için ağ optimum şekilde konfigüre edilir" diyen Zyxel Satış Mühendisi Kerem Kırkıç sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Uzaktan alıştırma, konut ofislerde bulunduğumuz bu dönemde bir ihtiyaç olarak karşımıza çıktı. Ancak bu model bilhassa global şirketler ve çok şubeli yapıya sahip bütün yerel işletmeler için uzun zamandır etkin olarak kullanılmaktaydı. Günümüzde rekabet avantajı sağlamanın önkoşullarından biri de dijitalleşme. Zyxel Networks'ün SD-WAN çözümü ise yenidünya düzeninin meslek ihtiyaçlarını tam olarak karşılıyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER