Facebook davası, tehdide dönüştü!

Facebook davası, tehdide dönüştü!

Facebook davası, tehdide dönüştü!

Facebook'un şu an en son isteyeceği şey, bir başka gizlilik sorunu. Ancak sosyal canavar, başına yeni bir dert daha almış gibi görünüyor.

Bir federal hakim, Pazartesi verdiği kararında Facebook'un fotoğraf tarama teknolojisinin Illinois kanunlarını çiğnediğini söyledi. Bu hüküm karşısında Facebook'un ödemek zorunda kalacağı tazminat miktarı, milyarlarca doları bulabilir.

2015'e dayanan dava, Facebook'taki özel kullanıcı verilerinin Cambridge Analytica'nın eline geçmesinden çok daha önce başlamıştı. Tüketicilerin gizlilikle ilgili toplu davaları kazanması ise nadir bir durum. Facebook'un tarihine bakıldığında çoğu davanın bu kadar aşama kaydetmediği gözleniyor.

Facebook, siteye yüklediğiniz fotoğrafları DeepFace adlı bir programla inceliyor ve fotoğraflardaki kişilerin fotoğraflarını, diğer fotoğraflarla eşleştirip aynı kişinin fotoğraflarını bulmaya çalışıyor. Google'ın bulut tabanlı Fotoğraflar hizmeti de benzer bir teknoloji kullanıyor ve Google da bu davaya benzer bir davayla San Francisco federal mahkemesinde mücadele ediyor.

Facebook yaptığı açıklamada kararı gözden geçirdiğini söyledi. Sözcü Genevieve Grdina, "Davaya inanmaya devam ediyoruz ve kendimizi şiddetle savunacağız," şeklinde bir açıklamada bulundu. Firmaya göre her kullanıcının "mağdur" olma şekli farklı olabilir ve "gizlilik hakkı ötesinde gerçekten bir zarar gördüğünü kanıtlaması gerekiyor."

Önceki HaberDünya'nın en saçlı arabası Sonraki HaberGoogle VR Müze Tarihi Kalıntıları Kaydediyor
Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER