Facebook'un uyarısı geliyor

Facebook'un uyarısı geliyor

Facebook'un uyarısı geliyor

Facebook kullanıcıları, Cambridge Analytica veri skandalının ardından ilk bilgilendirici gönderiyi yakında Haber Kaynağı'nın tepesinde görmeye başlayacaklar.

Sosyal dev Facebook, yaklaşık 87 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin Cambridge Analytica tarafından kullanıldığını tahmin ediyor. Etkilenen kullanıcıların büyük bölümünün (yaklaşık 70 milyon) ABD'de yaşadığı, bir milyonunun İngiltere'de, Endonezya'da ve Filipinler'de yaşadığı düşünülüyor.

Tüm Facebook kullanıcıları, yani 2,2 milyar kullanıcı, haber kaynağının tepesinde iki nottan birini görecek. Bunlardan biri sızıntıdan direkt olarak etkilenenlere yönelik, diğeri ise daha genel bir açıklama olacak. İki açıklama da "Bilgilerinizi Koruma" başlığıyla görünecek ve Facebook'ta veri paylaşımıyla ilgili tavsiyeler içerecek.

Gerçek Rakam Bilinmiyor

Facebook, sızıntıdan yaklaşık 87 milyon kullanıcının etkilendiğini söylese de bu sayı aslında kesin değil. Cambridge Analytica, elindeki verilerin 30 milyon kullanıcıya ait olduğunu söylemişti. Facebook ise Cambridge Analytica'nın kullandığı kişilik testinin ulaşabileceği maksimum kullanıcı sayısını söylüyor. Cambridge Analytica'nın olayları ortaya döken ismi Christopher Wylie ise, bu sayıların daha da yüksek olabileceğini söylemişti.

Facebook, veri paylaşımıyla ilgili bazı değişiklikler yapmış olsa da henüz paçayı kurtarmış değil. Firmanın hastanelerden hastaların verilerini öğrenmeye çalıştığı henüz ortaya çıktı.

Önceki HaberGüvenli ve Akılda Kalıcı Parolalar Oluşturun  
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER