Fransa'dan uzaya "askeri birim"

Askeri alanda özel bir uzay gücü yaratmayı isteyen tek ülke ABD değil.

Fransa'dan uzaya

Askeri alanda özel bir uzay gücü yaratmayı isteyen tek ülke ABD değil. Fransa Başbakanı Emmanuel Macron, ülkesinin hava gücü içerisine dahil edilmek üzere, eylülde bir uzay komutası yaratma planları için yeşil ışık yaktı. Bölüm, Fransa'nın uzaydaki uydularının güvenliğini arttırmayı amaçlıyor ama henüz yatırımın ölçeği belli değil.

Microsoft'un "kapsül" hayali

Macron, bunun sadece başlangıç olduğunu söyleyerek, Fransa'nın zaman içerisinde askeri bölümün adını Uzay ve Hava gücü olarak değiştirmeyi planladığını belirtiyor. Yani yeni birim, sadece standart kara, hava ve deniz güçlerine destek bir birim olmayarak ülkenin askeri gücünün temellerinden biri olacak.

Uzay henüz doğrudan askerileşmiş değil ancak ülkelerin anti-uydu füzelerini test etmeleriyle ve gerekli olduğu durumda silah kullanabilecek olduklarını belirtmeleri ile bu durum yakında değişebilir gibi gözüküyor. Fransa, henüz teknoloji sadece savunma amaçlı olsa da, bu alana yatırım yaparak geride kalmama baskısını hissediyor olabilir.

İLGİLİ HABER A'dan Z'ye Jedi rütbeleri Önceki HaberSamsung'dan Galaxy Buds ve Süpürge Hediyesi Sonraki HaberAndroid Q, Samsung Ceplere One UI 2.0'ı Getirecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER