Fransız Alpleri'ndeki Kurtarma Operasyonu Sırasında Gösterdiği Üstün Kontrol Yeteneğiyle Alkış Toplayan Helikopter Pilotu

Fransız Alpleri'ndeki Kurtarma Operasyonu Sırasında Gösterdiği Üstün Kontrol Yeteneğiyle Alkış Toplayan Helikopter Pilotu

Fransız Alpleri'ndeki Kurtarma Operasyonu Sırasında Gösterdiği Üstün Kontrol Yeteneğiyle Alkış Toplayan Helikopter Pilotu

Bir grup kayakçının Fransız Alpleri'ndeki Anterne geçidinde yaşadığı talihsizlik sırasında yapılan kurtarma operasyonundaki helikopter pilotunun manevralara takdir topladı. Kayakçıların içinden Bruno isimli kayakçı dizini incitti ve onun için bir kurtarma operasyonu düzenlendi. Yetenekli bir pilotun takdir toplayan manevraları sayesinde ise o operasyon başarıya ulaştı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın Temmuz 2018'de gerçekleştirdiği bir kurtarma operasyonu da Sikorsky şirketi tarafından cesaret ve yetenek ödülüne layık görülmüştü.

Sikorsky'den Helikopteri Nehre İndiren Jandarma'ya Cesaret ve Yetenek Ödülü! -

Yetenekli pilot, sarp bir yamaçta mahsur kalan kayakçıya doğru gerçekleştirdiği yanaşma manevrası sırasında, helikopterin burnunu neredeyse zemine değecek kadar alçalttı.

Yetenekli pilot, sarp bir yamaçta mahsur kalan kayakçıya doğru gerçekleştirdiği yanaşma manevrası sırasında, helikopterin burnunu neredeyse zemine değecek kadar alçalttı.Yetenekli pilot, sarp bir yamaçta mahsur kalan kayakçıya doğru gerçekleştirdiği yanaşma manevrası sırasında, helikopterin burnunu neredeyse zemine değecek kadar alçalttı.

Kurtarma operasyonu gerçekleştiği sırada kayakçı grubunda bulananlar tarafından kaydedilen videoda, 19 yaşındaki Bruno isimli kayakçının yaralı halde yerde yattığı görülüyor.

Kurtarma operasyonu gerçekleştiği sırada kayakçı grubunda bulananlar tarafından kaydedilen videoda, 19 yaşındaki Bruno isimli kayakçının yaralı halde yerde yattığı görülüyor.Kurtarma operasyonu gerçekleştiği sırada kayakçı grubunda bulananlar tarafından kaydedilen videoda, 19 yaşındaki Bruno isimli kayakçının yaralı halde yerde yattığı görülüyor. Kurtarma operasyonu sırasında yaşananları görüntüleyen kayakçı Nicolas Derely sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamda, "Kış boyunca günde birkaç defa benzer kurtarma operasyonlarına katılan insanların günlük yaşamları öznelinde bu görüntülerde sıra dışı bir şey yok. Biz sadece bu olayı oldukça etkileyici bulduğumuz ve hepimize tüm kış sezonu boyunca bu dağın keyfini çıkarmamıza imkan sağlayan bu koruyucu meleklere sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzun farkına varmanız için bu görüntüleri paylaştık" dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER