Galaxy S10'dan yeni bilgiler

Galaxy S10'dan yeni bilgiler

Galaxy S10'dan yeni bilgiler

Galaxy S10, yapay zeka dahil olmak üzere kilit alanlarda çeşitli iyileştirmeler sunacak. Akıllı telefon üreticileri, AI görevlerini yürütmek için özel işlemcilere sahip aygıtları piyasaya sürmeye başlamıştı. Samsung, bir sonraki akıllı telefonuyla partiye katılmaya hazırlanıyor.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Geçmiş raporlar, şirketin sonraki Galaxy S modeli ile çıkacak olan sıradaki işlemcisinin, özel bir nöral işlem birimine sahip olacağını ileri sürmüştü. Bu yardımcı AI işlemcisi cihazın güçlü yapay zeka ve makine öğrenimi uygulamalarını özel olarak ele alabilmesini sağlayacaktır.

Geçtiğimiz ay, Samsung'un ikinci nesil nöral işlem birimi veya NPU'nun bir sonraki yüksek kaliteli Exynos çipinde yer alacağı bildirildi. Şirketin birinci nesil bir NPU'su var, ancak bu kullanılmadı. Öte yandan, Huawei gibi rakipler zaten adanmış NPU'ları olan cihazları piyasaya sürdüler bile.

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi olacak Exynos işlemcisi, önemli bir verimlilik ve performans artışı sağlıyor. Bunun nedeni ise şirketin 7 nanometre LPP (Low Power Plus) üretimine dayanacak olması. Samsung bu çip üretim tekniğini kullanan ilk yarı iletken üreticisi ünvanına sahip.

Galaxy S10'daki çift çekirdekli yapay zeka işlemcisi, cihazın daha güçlü makine öğrenimi, AI, derin öğrenme ve konuşma tanıma görevlerini üstlenmesini sağlayacak.

Şirket, bir sonraki işlemcisini bu yılın sonuna doğru resmen açıklayabilir. Galaxy S10'un ise 2019 yılının başlarına kadar gelmesi olası görünmüyor.

Önceki HaberNeden Dual Band Modem Kullanılması Gerekli?  
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER