Galaxy S3'e Android 10 geliyor

Özgürlük işletim sistemi Replicant'ın forumlarına göre işletim sisteminin geliştiricileri, Replicant 10'u Samsung Galaxy S3'e getirmek için çalışıyorlar.

Galaxy S3'e Android 10 geliyor

Özgürlük işletim sistemi Replicant'ın forumlarına göre işletim sisteminin geliştiricileri, Replicant 10'u Samsung Galaxy S3'e getirmek için çalışıyorlar. Galaxy S3, yaklaşık sekiz sene önce piyasaya sürülmüştü.

Geliştiriciler, Replicant 10'un Galaxy S3 (i9300) üzerinde Replicant 6'dan daha çabuk olacağını söylüyor. Bunun nedeni, zıt mühendislikle hazırlanan Lima sürücüsü doğruca grafik işlemeyi donanım hızlandırmasıyla yapması. Replicant'ın yapısı sebebiyle Google uygulamaları sisteme dahil edilmiyor. Kaldı ancak telefon 1GB gibi kısıtlı bir RAM'e sahip olduğundan, Play Store'daki her uygulamayı çalıştırmayabilir.

Bu noktada manâlı bir detaylar, Wi-Fi yongalarının kapalı kaynaklı şoför kullanmasından dolayı çalışmaması. Bu sürücülerin zıt mühendislikle oluşturulacağına dair bir bilgi şimdilik yok. Wi-Fi'nin çalışmaması durumunda ROM'u kullananlar, mobil bilgi bağlantısını göstermek zorunda kalabilir.

Samsung Galaxy S3 zamanı için başarılı bir telefon olsa da, resmi olarak Android 4.3'e dek yükseltilmişti. LineageOS 14.1 (Android 7.1.2) gibi custom ROM'lar ise cihaza yüklenebiliyordu. Repicant'ın çalışmasıyla telefon, daha da aktüel bir Android sürümüne ulaşabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER