Geride Bıraktığımız 2017'nin Bizlere Kattığı 7 Teknolojik Yenilik

Geride Bıraktığımız 2017'nin Bizlere Kattığı 7 Teknolojik Yenilik

Geride Bıraktığımız 2017'nin Bizlere Kattığı 7 Teknolojik Yenilik

2017'yi geride bıraktık fakat o da hayatımıza birçok yenilik bıraktı...

İşte onlar! 

1. Sonnet

Sonnet

Akıllı cihaz Sonnet, şebeke ve internet bağlantısı olmayan yerlerde bile mesajlaşmayı, fotoğraf ve konum paylaşmayı mümkün kılıyor. Hafifliği ve su geçirmez kompakt yapısıyla dikkat çeken cihaz, akıllı telefon kullanıcılarına şebekenin ve internet bağlantısının olmadığı her yerde kısa mesaj, fotoğraf ve GPS koordinatı paylaşabilme imkanı veriyor.

2. Gatebox Sanal ev robotu

Gatebox Sanal ev robotu

Yalnız yaşayan ve evde birinin varlığına ihtiyaç duyan kişiler için geliştirilen sanal ev robotu Gatebox, sahibinin hiç yalnız kalmaması için tasarlanmıştır. Gatebox’un sevimli mi sevimli projeksiyon anime karakteri Azuma Hikari, sahibinin yüzünü tanıyabiliyor ve hareketlerini algılayabiliyor. Kullanıcı bir buton yardımıyla karakterle konuşabiliyor. Gatebox, WiFi ve kızılötesi bağlantıyla akıllı telefon ve ev aletlerine bağlanabiliyor.

3. Somnox Uyku Robotu

Somnox Uyku Robotu

Yanındakinin nefes alıp verişini hissetmeden uyuyamayanlar, uyku robotu Somnox’la yalnız yatarlarken de kolayca uykuya dalabilecek.

4. Dişleri 3 saniyede temizleyen fırça

Dişleri 3 saniyede temizleyen fırça

Unico akıllı fırça, 2 dakikalık diş fırçalama süresini aşağı çekerek, yalnızca 3 saniyeye indirme iddiasını taşıyor. Diş macunu ise otomatik olarak pompalanıyor.

5. Bose'dan deliksiz uyku

Bose'dan deliksiz uyku

Yüksek ses kalitesine sahip konforlu kulaklıklarıyla müzik dinleme zevkini ikiye katlayan Bose, gürültüden şikayetçi olanlar için uyku kulaklığı üretiyor. Ses maskeleme özelliği, bu kulaklıkları özel kılarak, gürültülü bir muhitte yaşayanlar için ideal kullanım sunuyor. Tıkaçlar, yakındaki ses frekanslarıyla eşleşen ve etkili bir biçimde uyku kaçıran sesleri maskeliyor. Ayrıca tek şarj 2 gece yetiyor.

6. Yamaha Motoroid

Yamaha Motoroid

Sahibi çağırdığında gelen motorsiklet. Tokyo Motor Show'da sergilenen motorsiklet kesinlikle bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi gözüküyor. Sahibinin el hareketlerini okuyabilen motorsiklet için geliştirmeler devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER