Gizlice yüzleri tarıyorlarmış

Gizlice yüzleri tarıyorlarmış

Gizlice yüzleri tarıyorlarmış

Son zamanlarda ABD'nin önemli gösteri ve spor tesisi Madison Square Garden'da bir etkinliğe katıldınız mı? Arena'nın güvenlik sistemi bir dahaki sefere sizi tanıyabilir. The New York Times'a göre, arena yönetimi gizlice, güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak yüz tanıma sistemini kullanıyor. İnsanların fotoğraflarını çekmek için kameralar kullanılıyor ve fotoğraflar veri tabanında bir algoritma ile karşılaştırılıyor.

Ne yazık ki, arena, yüz tanıma özelliğini gizliden gizliye kullandığı için, birçok ayrıntı belirsiz: Sistemin ne zaman kurulduğu, hangi olaylarda kullanıldığı ve sadece belli bir amaç için mi kullanıldığı bilinmiyor. Bir açıklama istendiğinde Garden'in tüm söyledikleri şunlar: "MSG, ziyaretçilerine güvenli ve harika bir deneyim sunmak için en etkili güvenlik prosedürlerini kullandığından emin olmak için yeni teknolojilerin kullanımını test etmeye ve araştırmaya devam ediyor."

Her ne kadar güvenlik amacı taşısa da, bu önlemin gizli olarak hayata geçmesi, ABD'de önemli bir tepkiye yol açmış durumda...

Önceki HaberKingston'dan Yeni Canvas Serisi Geldi  
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER