Google Area 120'den yeni uygulama

Google'ın, çalışanlarının kendi fikirlerini hayata geçirmeleri için kurduğu Area 120 birimi, YouTuber'lar veya sosyal medya fenomenlerinin online, ücretli etkinlikler düzenlemeleri için bir platform oluşturmak amacıyla kolları sıvadı.

Google Area 120'den yeni uygulama

Google'ın, çalışanlarının kendi fikirlerini hayata geçirmeleri için kurduğu Area 120 birimi, YouTuber'lar veya sosyal medya fenomenlerinin online, ücretli etkinlikler düzenlemeleri için bir platform oluşturmak amacıyla kolları sıvadı. Yeni uygulama Fundo, bu kişilerin hayranları ile internet buluşmaları ve workshop'lar düzenlemelerine imkan tanıyor. Ayrıca etkinlik sahibine etkinliğin fiyatı üzerinde tam kontrol da veriliyor ve isterlerse bedava bilet sunmaları mümkün olabiliyor.

Bilet alımı ve canlı yayın gibi lojistiğin büyük bir kısmını yazılım çözüyor ve böylelikle yayıncıların hayranlarını aynı video görüşmesine almaları için birden fazla uygulama kullanmaları gerekmiyor. Uygulamanın temel güvenlik önlemlerinden biri de, sadece bir buluşma için bilet alanların katılım yapabiliyor olması.

Düzenli bir kullanıcı olarak bu deneyimi yaşamak için Fundo dışında bir uygulama indirmeniz de gerekmiyor. Fundo etkinlikleri insanların paylaştıkları bağlantılarda veya uygulamanın ana sayfasında bulunabiliyor. Area 120, YouTuber'lar dışında yazarların, fitness eğitmenlerinin ve yaşam tarzı danışmanlarının da uygulamadan faydalanabileceğini söylüyor.

Her ne Fundo Koronavirüs salgınına bir tepki gibi gözükse de, Area 120'nin bu uygulama üzerinde çalışması aslında salgının başlangıcından birkaç yıl geriye dayanıyor. Projenin ilham kaynaklarından biri, Fundo'nun yaratıcılarının 2018 yılında VidCon'a katılmaları ve YouTuber'lar ve diğer içerik geliştiricilerin hayranları ile etkileşimlerini gördükleri an olarak belirtiliyor.

Fundo şu anda ABD ve Kanada'da kullanılabiliyor ama yakın zaman içerisinde diğer ülkelerde de sunulması planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER