Google çalışanları iş bıraktı

Google çalışanları iş bıraktı

Google çalışanları iş bıraktı

Geçtiğimiz hafta kapsamlı bir New York Times yazısı, Google'da üç üst düzey yöneticinin (Andy Rubin de dahil olmak üzere) cinsel tacizi de içeren olaylara karıştığı iddiasında bulunmuştu. Aslında bu Rubin ile ilgili olarak ilk iddia da değildi. Geçen Kasım ayında, aynı söylentiler yüzünden görevden alınmış ve bir hafta sonra şirketteki pozisyonuna geri dönmüştü.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Andy Rubin'e, dört yıl boyunca aylık olarak 2 milyon dolar olarak ödenecek ve 90 milyon dolarlık bir "kıdem tazminatı" ile şirket ile bağı tamamen kesilecek. Google'ın bunu yapmak için hiçbir yasal yükümlülüğü yoktu. Üstelik şirket Andy Rubin hakkındaki iddialarla ilgili hiçbir şekilde konuşmama kararı da aldı. Benzer bir süreç, şirketten uzaklaştırılan diğer yöneticiler Ara Amit ve Rich DeVaul için de takip edildi.

Geçen hafta, mevcut Google CEO'su Sundar Pichai cinsel taciz iddiaları nedeniyle son iki yılda 48 kişinin görevden alındığını belirtti. Bununla birlikte, New York Times makalesinde belirtilen olayları da doğrudan reddetmediler.

"Herkese selam,

Bugün New York Times'taki yazıyı okumak zordu.

Güvenli ve kapsayıcı bir işyeri sağladığımızdan emin olma konusunda ciddiyiz. Cinsel taciz veya uygunsuz davranışlarla ilgili her şikayeti incelediğimizden emin olmak istiyoruz, araştırıyoruz ve harekete geçiyoruz.

Son yıllarda, yönetici pozisyonlarındaki insanların uygunsuz davranışları konusunda giderek daha da sert bir çizgide olmak gibi bir takım değişiklikler yaptık: Son iki yılda, üst düzey yöneticiler olmak üzere toplam 48 kişinin cinsel taciz nedeniyle işlerine son verildi. Bu kişilerin hiçbiri bir tazminat almadı.

Ayrıca, tüm VP'lerin ve SVP'lerin bir iş arkadaşı ile olan herhangi bir ilişkilerini bildirmesini zorunlu kılan politikamızı da güncelledik.

Google olarak, çalışanların güvende hissedebileceği ve uygun olmayan davranışlarda bulunan herkes için ciddi sonuçlar doğuran bir iş ortamı sunacağımızı garanti ediyoruz."

-Sundar ve Eileen

Bugün, bu açıklamalara karşı dünya genelindeki Google çalışanları Singapur ofisinden başlayarak iş yerlerinden çıkıp gösteri yaptılar. Tokyo şubesi ve diğerleri, kısa bir süre sonra bu gösterilere katılım gösterdi.

Eylemler, sadece birkaç saat önce aktif olarak başladı ve dünyanın dört bir yanındaki katılımcı ofislerde yavaş yavaş gerçekleşecek. Şimdiye kadarki gösterileri takip etmek isteyenler Twitter ve Instagram üzerinden #GoogleWalkout hashtagini takibe alabilir.

Önceki HaberApple'dan Eski iPhone ve MacBook Sahiplerine Müjde Sonraki HaberSamsung Galaxy X Sonunda Tanıtılıyor!
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER