Google da Apple'ı takip ediyor

İnternetin güvenliğini sağlayan bir sistem, Apple'ın birkaç ay önceki kararı doğruca değişiyor. Işyeri, Şubat 2020'de internet verilerini şifrelemekte kullanılan TLS sertifikaları için varsayılan gün sayısını 398 olarak belirlemişti.

Google da Apple'ı takip ediyor

İnternetin güvenliğini sağlayan bir sistem, Apple'ın birkaç ay önceki kararı doğruca değişiyor. Işyeri, Şubat 2020'de internet verilerini şifrelemekte kullanılan TLS sertifikaları için varsayılan gün sayısını 398 olarak belirlemişti. Şu Anda ise Google ve Mozilla, yani internetin en önde gelen isimlerinden ikisi daha, bunun izinden gitgide artarak TLS spiker sertifikası için izin bahşedilen en uzun süreyi kısalttı.

TLS ilk ortaya çıktığında sertifikaların ömrü, sekiz sene idi. Bu süre, teknoloji firmalarının baskısıyla zamanla iki seneye düşürüldü. Siber saldırıların artması, web sitesi sayısının katlanarak artması sonucunda TLS'nin sunacağı güvenliğe olan gereksinim arttı. Süresi daha kısa TLS sertifikalarıyla hacker'ların işinin eskisinden daha zor hale geleceğine inanılıyor.

Şansın Dönmesi sonrasında 1 Eylül 2020'de web tarayıcınızda göreceğiniz HTTPS hatalarının sayısı artabilir, ama en azından Apple'a göre bağlantınız eskisinden daha güvenli olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER