Google'da aradıklarımız da değişti

Google'da son 30 günde yapılan aramalarda nefes egzersizi, meditasyon ve rahatlatıcı müziklerin yükselişte olduğu ortaya çıktı.

Google'da aradıklarımız da değişti

Google'da son 30 günde yapılan aramalarda nefes egzersizi, meditasyon ve rahatlatıcı müziklerin yükselişte olduğu ortaya çıktı. Bu, bütün dünya küresel salgın nedeniyle evde oturduğundan hayret verici yok.

Firmanın yayınladığı arama trendlerine tarafından kullanıcılar, sakinleşmenin yollarını arıyorlar. Bununla ilgili yapılan aramalar aralarında dinlendirici ağırbaşlı müziklerle ilgili aramalar ve nefes alma tekniklerini kullanarak meditasyon yapmanın yollarını bulmak var. Sık Sık yapılan aramalar arasında "vesvese için meditasyon teknikleri", "eski meditasyon teknikleri", "hindu meditasyon teknikleri" de göze çarpıyor.

?? A thread on Search trends: "Self-care" is beygir an all-time high. From peaceful playlists ???? to virtual meditations ?????>??????+?— here's what the world is searching for this week. pic.twitter.com/fSWKjiu5rO

— Google (@Google) May 11, 2020

Google Trends ile raporlanan arama trendleri, herhangi bir arama teriminin süre içinde ne değin sık aratıldığını görmenizi ve öteki terimlerle karşılaştırmanızı sağlıyor. Bu sayede insanların neyi merak ettiği hakkında bilgi sahibi olabiliyor, buna göre içerik oluşturabiliyorsunuz.

Covid-19 ile ilgili aramaların ise iki belli başlı türe ayrıldığı belirtiliyor. Aramalardan birincisi, aşının bulunup bulunmadığını soran terimlerden oluşuyor. Diğeri ise ruhsal sorunlarla ilgili aramalardan meydana geliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER