Google'dan deneysel dilekçe: Sodar

Google'ın yeni deneyde kullanılan "fiziki uzaklık" uygulaması, salgından korunmada basit fakat etkili bir yardımcınız olabilir. Korona virüsünden korunmaya karşın güvenli fiziksel mesafe için önerilen iki metreyi az kalsın varsayım etmekte zorlanıyorsanız, Sodar (muhtemelen 'sosya.

Google'dan deneysel dilekçe: Sodar

Google'ın yeni deneyde kullanılan "fiziki uzaklık" uygulaması, salgından korunmada basit fakat etkili bir yardımcınız olabilir.

Korona virüsünden korunmaya karşın güvenli fiziksel mesafe için önerilen iki metreyi az kalsın varsayım etmekte zorlanıyorsanız, Sodar (muhtemelen 'sosyal radar'ın kısaltılmışı) işinize yarayabilir. Bir web uygulamasın olan Sodar, telefonun kamerası aracılığıyla iki metrelik mesafeyi hesaplıyor ve başkalarına çok yakın durup durmadığınızı görmenizi sağlıyor.

Yalnızca Android'de ve Google Chrome web tarayıcısıyla çalışan uygulamayı kullanabilmek için önce Google Play Services for AR'yi yüklemiş olmanız gerekiyor. Bunu yüklediğinizde telefonda her cins artırılmış realite aracını kullanabiliyorsunuz.

Bunun peşinde Sodar'ın web sitesini açıp, uygulamaya etrafınızın bir haritasını oluşturması için müsade vermeniz gerekiyor. Kameranın gördüğü resimler, sadece cihazda kalıyor ve Google'a göre hiçbir yere gönderilmiyor.

Kullanım, sizden kamerayı yere dürüst tutmanızı ve hareket ettirmenizi istiyor. Bunun peşinde iki metrelik mesafeyi, bir daire şeklinde ekranda görüyorsunuz. Epeyce kolay bir başvuru formu olan Sodar, sanal realite başlıklarının aksine etraftaki eşyaları hesaba katmıyor. gerçi epeyce pratik bir vasıta olan Sodar, alışveriş yaparken veya arkadaşınızla konuşurken mesafeyi dürüst belirlemenizde asistan olabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER