Google'dan yeni hız testi

Google, yeni yayınladığı Core Web Vitals eklentisiyle yavaş web sitelerini hız testine yan tutmanızı sağlıyor.

Google'dan yeni hız testi

Google, yeni yayınladığı Core Web Vitals eklentisiyle yavaş web sitelerini hız testine yan tutmanızı sağlıyor. Araç, Google'ın web sitelerini hızlandırmada geliştiricileri teşvik etmeye yarayacak.

10 seneden uzun bir süredir web'i süratli gitmek için çalışan Google, web tarayıcısı Chrome'u da aslında bunun için ortaya çıkarmıştı. Çabuk açılan sayfalar, bilindiği üzere Google'da üstteki sıralara daha basit tırmanabiliyor. Bir De çoğunlukla çabuk bir web, firma için daha fazla arama ve daha çok para anlamına geliyor.

Işyeri, yıllar içinde web sitesi performansını ölçmeye karşın Lighthouse, Chrome DevTools, PageSpeed Insights, Search Console'daki hız raporu gibi farklı alanlara yönlendirilmiş araçlar sundu. Web Vitals'ın web sitesine kadar bir takım geliştiriciler bu araçları kullanırken bazıları, aniden artı vasıta ve ölçümü takip etmeyi güç buluyor. Siteye kadar web sitesi sahipleri, ziyaretçilerine iyi bir tecrübe sunabilmek için performans uzmanı almak zorunda yok.

Web Vitals eklentisi sadece Chrome yüklü bireysel bilgisayarlarda çalıştığından, Google'ın mobil performansı ölçmek isteyen geliştiricilere önerisi, Lighthouse'u kullanmaları.

Eklenti şu an alpha aşamasında olduğundan Chrome Web Store üzerinden değil, GitHub üzerinden sunuluyor ve hazırlamak için sayfadaki adımları takip etmeniz gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER