Google'ın Read Along'u hazır

Evden çıkamadığınız için çocuklarınızı eğlendirecek ya da eğitecek bir şeyler arıyorsanız, Google'ın yeni Read Along uygulaması ilginizi çekebilir. Daha önce Hindistan'da Bolo adıyla çıkan dilekçe, artık dokuz dilde (arasında Türkçe yok) ve 180 ülkede kullanılabiliyor.

Google'ın Read Along'u hazır

Evden çıkamadığınız için çocuklarınızı eğlendirecek ya da eğitecek bir şeyler arıyorsanız, Google'ın yeni Read Along uygulaması ilginizi çekebilir.

Daha önce Hindistan'da Bolo adıyla çıkan dilekçe, artık dokuz dilde (arasında Türkçe yok) ve 180 ülkede kullanılabiliyor. Google'ın yapay akıl desteğiyle çalışan başvuru, çocukların ekrandakilere hangi cevabı verdiğini algılıyor ve Diya adlı sanal karakteriyle yanıt veriyor.

Google'dan mühendis Zohair Hyder'e göre Diya, Google'ın metinden konuşmaya transformasyon hizmetini ve tavır sezgi teknolojisini kullanarak öğrencilerin metinleri okumakta zorlanıp zorlanmadığını anlayabiliyor. Bunun peşinde Diya, benzer bir hoca gibi durumu değerlendiriyor ve çocuğa asistan oluyor.

Çevrimdışı olarak çalışabilen Read Along içerisinde herhangi bir tatbik içi satın alma bulunmuyor (bu sayede çocuğunuz kredi kartınızdan alışveriş yapacak diye üzüntü etmiyorsunuz). Reklam göstermeyen uygulamayı göstermek için Google hesabına ihtiyacınız değil. Konuşmalar, cihazda işlendiğinden Google'a gönderilmiyor. Uygulamanın geliştiricileri, yeni hikayelerin uyumlu olarak ekleneceğinin sözünü veriyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER