Google'a 'hayır' dediler

Google'a "hayır" dediler

Google'a 'hayır' dediler

Kullanıcıların 360 derecelik panoramik ve sokak düzeyindeki görüntülerle şehirleri ve turistik yerleri keşfetmelerine olanak tanıyan uygulama olan Google Street View (Google Sokak Görünümü), kısa süre önce Hint hükumetine Hindistan'daki turizm merkezlerine aynı fikri uygulamak için bir teklif sundu. Ancak Hansraj Gangaram Ahir (İçişleri Bakanı) sunulan önerinin hükumet tarafından reddedildiğini açıkladı.

Talep 2015 yılının Temmuz ayı kadar eski bir tarihte gönderilmişti. Teklif kabul edilseydi, kullanıcılar dünyanın her yerinden halka açık turistik alanlardaki sokakları görüntüleyebilecek ve fiziksel olarak orada bulunmadan o ortamı gezebilecekti.

2018032811274487091.jpgGoogle Street View'e

Başlangıçta Google, birkaç turistik yeri tarama iznine sahipti. Deneysel olarak, Taj Mahal, Kırmızı Kale, Qutub Minar, Mysore Sarayı ve Nalanda Üniversitesi gibi turistik yerler, Hindistan Arkeoloji Derneği (ASI) ile ortaklaşa belgelenmişti. Google'ın, Hint şehirlerini, tepelerini ve nehirlerini 3D olarak yakalayarak uygulamayı genişletme planları vardı.

Google Street View uygulaması 2007 yılında ilk çıktığından beri ABD, Kanada ve Avrupa Birliği üyeleri gibi ülkelerde yaygın olarak kullanılıyor. Sokakları ve tarihi yapıları 360 derecelik bir görünümde sunmak için Google Haritalar ve Google Earth ile birlikte kullanılıyor.

Önceki HaberWindows 10 Güncellemesi RTM'ye Ulaştı Sonraki HaberMozilla'dan Facebook'u Karantinaya Alan Eklenti!
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER